margolcia88 Napisano 5 Marca 2014 Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 Dostałam odpowiedź z ambasady, że nie trzeba wysyłać tego formularza i Ds-230. Mogę od razu dokonać opłaty, przygotować dokumenty na spotkanie z konsulem i umówic termin rozmowy. Tylko nie wiem czy to jest tak ogólnie, bo ja podałam swój numer sprawy. Może warto jakbyś też do nich napisała, może też nie musisz tego robić.
Gość Napisano 7 Marca 2014 Zgłoś Napisano 7 Marca 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Z tego co zauważyłam, instrukcje wizowe są troszkę nie sprecyzowane - teoretycznie na stronach ambasady nie ma informacji o konieczności odsyłania dokumentów. Choć z tego co widzę na forum każdy tak robi. (Ja też je wysłałam, ale teraz boję się bo już 2 dni minęły i nie ma żadnej odpowiedzi ). Tak samo jak z formularzami DS-160 i DS-156.. Teoretycznie ten drugi nie jest już w użyciu, tak? I DS-160 wystarczy w zupełności...
Misuzu Napisano 7 Marca 2014 Zgłoś Napisano 7 Marca 2014 Tak ds160 wystarczy. Ja miałam wszystkie do przygotowane na rozmowę ale wzięli tylko ds160
Laurka Napisano 7 Marca 2014 Zgłoś Napisano 7 Marca 2014 Ambasada srednio co roku cos zmienia, wiec stare posty na forum moga byc nieaktualne i nie ma sie co nimi sugerowac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.