Skocz do zawartości

Błąd Ambasady W Warszawie? 2 Pakiet Informacyjny Bez 1

angieszka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj otrzymałam pierwszy pakiet informacyjny z warszawskiej ambasady. Ku zaskoczeniu, wydaje się on być kolejnym -drugim pakietem, a nie otrzymałam jeszcze pierwszego (tego z IV/F04 i DS-230). Pakiet, który otrzymałam wczoraj zawiera DS-156, DS-156k i instrukcje jak uiścić opłatę wizową, umówić się na spotkanie z konsulem itp.

Jestem trochę zdezorientowana bo nie jestem pewna, czy proces został zmieniony czy wysłano mi pakiet 2 przez pomyłkę kiedy powinniśmy otrzymać pakiet 1 z formularzem listy kontrolnej IV i DS-230. Myślę, że jest to błąd Ambasady, ale chcę sprawdzić czy ktoś miał podobny problem.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, pomysły i sugestie!

Napisano

hmmm, rzeczywiscie powinnas najpierw dostac checklist i ds230, ale nie przywiazuj do tego zbyt duzej wagi i rob swoje. Tzn wyslij im checklist i ds230, jesli jeszcze tego nie zrobilas. A potem oplac wize i umawiaj sie na rozmowe, najlepiej on line.

Napisano

hmmm, rzeczywiscie powinnas najpierw dostac checklist i ds230, ale nie przywiazuj do tego zbyt duzej wagi i rob swoje. Tzn wyslij im checklist i ds230, jesli jeszcze tego nie zrobilas. A potem oplac wize i umawiaj sie na rozmowe, najlepiej on line.

Dzięki Freja! Taz myślę, żeby kontynować i wysłać im checklist o ds230. Na wszelki wypadek jeszcze do nich dzisiaj przedzwonie. Najciekawsze, że już zapłaciłam za wizę i miałam mozliwość, żeby umowić spotkanie z konsulem bez wcześniejszego wyslania ds230 i checklist. Czytałam, że to niemożliwe :)

Napisano

Odpisuję, gdyby przytrafiło się to komuś jeszcze: Dzwoniłam dzisiaj do Ambasady i powiedziano mi, że najlepiej, żebym nie czekała już na pierwszą paczkę, ale ściągnęła formularze z internetu i wysłała jak najszybciej. Czasem im się to zdarza, ale na szczęście nie trzeba nic odkręcać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...