Skocz do zawartości

Rejestracja W Celu Miejsca Odbioru Paszportu Z Wizą - Członkowie Rodziny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam problem z punktem przedstawionym w tytule tematu.
Przed rozmową z konsulem konieczne jest zajestrowanie się na stronie ustravel lub poprzez infolinię. W tym celu jakieś 2 tygodnie temu zarejestrowałem się na stronie ustravel, wypełniłem wszystkie potrzebne pola/kroki a mimo to dostałem maila o następującej treści:

"Informujemy, że każda osoba przed przyjściem do Ambasady na rozmowę z konsulem musi zarejestrować się w celu wybrania miejsca odbioru paszportu i pakietu wizowego w placówce firmy kurierskiej TNT."

Otóż na jednym ID sprawy "są" trzy osoby, ja wraz z żoną i synem. Na początku dodałem żonę i syna w korku 6. "Please click "Add Dependent" if you would like to add delivery information for others in your party." jednak wywnioskowałem że w tym miejscu dodaje sie osoby towarzyszące a nie osoby które staraja sie o wize.

Próbowałem więc założyć osobne konta na ustravel, ale podczas wypełniania formularza danych dla kolejnej osoby wyskakuję błąd o ID sprawy, że dane ID zostało już wprowadzone do systemu i nie mogę nic zrobić.

Jak mam więc zarejestrować moją rodzinę, abym mógł oddać dokumenty konsulowi? Proszę o pomoc.

Napisano

Dokładnie w tym kroku, który opisałeś (w Twoim profilu) dodaje się osoby z rodziny starające się o wizę (gdyby się nie starały to w ogóle nie miałyby wstępu do ambasady! więc osoba towarzysząca = osoba aplikująca o wizę).

W takiej sytuacji można wybrać tylko jeden punkt odbioru paszportu.

P.S. Ja w ten sposób umawiałam mamę i siostrę. Nie wiem, czy można umówić rodzinę wspólne poprzez zakładanie każdemu osobnego konta.

Napisano

Tylko nie wiem wtedy dlaczego dostałem maila ponaglającego.
I jeszcze czy powinienem dostać jakiś mail potwierdzający zarejestrowanie rodziny?

Dziękuję.

Napisano

Co do maila ponaglającego - nie mam pojęcia, mi takiego nie przysłali.

O ile pamiętam mailem przychodzi confirmation o terminie spotkania i liczbie zapisanych osób. To samo confirmation można (a nawet trzeba) wydrukować z tej strony, na której wybiera się termin. Co dość dziwne nie ma na tym napisane, KTO konkretnie jest umówiony (oprócz osoby głównej) tylko LICZBA osób umówionych. Ja się trochę tym martwiłam, ale nie było problemu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...