rusalka Napisano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2004 mam zamiar ubiegac sie o wize turystyczna, realnie patrzac na sprawe nie widze szans na jej otrzymanie, ale skoro to loteria to moze warto sprobowac co jesli w przyszlym roku bede starala sie o intership, czy odmowa wydania wizy turystycznej blokuje mozliwosc otrzymania J1 (czy ogolnie innego rodzaju wizy)?? i jeszcze jedno pytanko -czy fakt ze rok temu bylam na W&T moze mi pomoc czy raczej zaszkodzic przy ubieganiu sie o turystyczna?? pozdrawiam
alef Napisano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2004 hej rusalka!!! nie wiem czy dobrze kombinuje ale po kilkunastotygodniowej lekturze obu forow moje zdanie na twen temat jest takie ze raczej powinno ci to pomoc - z prostego powodu: masz udokumentowane ze wrocilas z "ich miodem i mlekiem plynacej krainy" na stare smieci do polski...wiec jest wieksze prawdopodobienstwo ze znowu tak zrobisz ale to tylko moje konkluzje pozdroo
Flame of Udun Napisano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2004 mam zamiar ubiegac sie o wize turystyczna, realnie patrzac na sprawe nie widze szans na jej otrzymanie, ale skoro to loteria to moze warto sprobowac co jesli w przyszlym roku bede starala sie o intership, czy odmowa wydania wizy turystycznej blokuje mozliwosc otrzymania J1 (czy ogolnie innego rodzaju wizy)?? i jeszcze jedno pytanko -czy fakt ze rok temu bylam na W&T moze mi pomoc czy raczej zaszkodzic przy ubieganiu sie o turystyczna?? pozdrawiam Jesli chodzi o turystyczna to zawsze jest loteria. Natomiast posiadanie juz kiedys wizy i powrot w terminie zawsze bedzie przemawial na twoja korzysc. Co prawda jesli bedziesz miala odmowe B1/B2 a potem zlozysz znow podanie o J1 to mozesz jej nie dostac nawet jesli kiedy wrocilas w terminie z USA. F
rusalka Napisano 20 Kwietnia 2004 Autor Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2004 Tyle, ze nie mozna legalnie pracowac na turystycznej. czy nie jest tak, ze pomysla iz mam tam ustawiona jakas robote na czarno i bedzie to argument za nieprzyznaniem mi wizy?? sama nie wiem co robic,probowac czy nie probowac, oto jest pytanie
mancir Napisano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2004 No wiesz mogą przypuszczaa, ?e chcesz pracowaa, ale wcale nie muszą. Zale?y od cz3owieka. Musisz miea przygotowane jakieś teksty. No a jak by3aś na work&travel to nie zdąrzy3aś pozwiedzaa i tyle. Czy to takie dziwne przy wizie turystycznej, ?e chce sie pozwiedzaa ich piekny kraj :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.