Skocz do zawartości

Ubezpieczenie Samochodu Dla Obcokrajowca Na Wizie Turystycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Mój przyjaciel w Stanach Zjednoczonch daje mi swoje auto w USA za rok, gdy będę tam około 2 tygodni jako turysta. Moje pytanie dotyczy ubezpieczenia - czy jest możliwość ubezpieczenia auta na mnie a następnie zarejestrowania go na mnie w DMV? Czy mając ubezpieczenie na samochód muszę je rejestrować w DMV czy może być ono zarjestrowane na przyjaciela?

Dziękuję.

Napisano

Nie mozesz zarejestrowac auta na siebie,ani wziac ubezpieczenia na siebie.przyjaciel moze Cie dopisac do swojego ubezpieczenia na ten okres w ktorym bedziesz korzystal z samochodu.

Zeby zarejestrowac i ubezpieczyc auto musisz miec akt wlasnosci i amerykanskie prawo jazdy (tak jest w naszym stanie)

Napisano

Ja nie miałem amerykańskiego prawka a posiadałem samochodów w WI. Fakt, że tam ubezpieczenia nie trzeba ale chyba już tu rozmawialiśmy o tym. Polecam przeszukać forum.

Napisano

Ok dzięki, to jeszcze porozmawiam z przyjacielem choć ostatnio pisałem do agentów ubezpieczeniowych w Nowym Jorku i powiedzieli mi, że mogą mi sprzedać ubezpieczenie mimo, że nie mam SSN tylko ciekawe jaka cena.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...