zalasso Posted September 6, 2013 Report Posted September 6, 2013 Witajcie,Mój przyjaciel w Stanach Zjednoczonch daje mi swoje auto w USA za rok, gdy będę tam około 2 tygodni jako turysta. Moje pytanie dotyczy ubezpieczenia - czy jest możliwość ubezpieczenia auta na mnie a następnie zarejestrowania go na mnie w DMV? Czy mając ubezpieczenie na samochód muszę je rejestrować w DMV czy może być ono zarjestrowane na przyjaciela?Dziękuję.
Joyanna Posted September 6, 2013 Report Posted September 6, 2013 Nie mozesz zarejestrowac auta na siebie,ani wziac ubezpieczenia na siebie.przyjaciel moze Cie dopisac do swojego ubezpieczenia na ten okres w ktorym bedziesz korzystal z samochodu. Zeby zarejestrowac i ubezpieczyc auto musisz miec akt wlasnosci i amerykanskie prawo jazdy (tak jest w naszym stanie)
KaeR Posted September 6, 2013 Report Posted September 6, 2013 Ja nie miałem amerykańskiego prawka a posiadałem samochodów w WI. Fakt, że tam ubezpieczenia nie trzeba ale chyba już tu rozmawialiśmy o tym. Polecam przeszukać forum.
zalasso Posted September 8, 2013 Author Report Posted September 8, 2013 Ok dzięki, to jeszcze porozmawiam z przyjacielem choć ostatnio pisałem do agentów ubezpieczeniowych w Nowym Jorku i powiedzieli mi, że mogą mi sprzedać ubezpieczenie mimo, że nie mam SSN tylko ciekawe jaka cena.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.