euro2012 Napisano 10 Września 2013 Zgłoś Napisano 10 Września 2013 cześć wszystkim , własnie chce się dowiedzieć czy SSN można jakoś szybciej załatwić żeby napisali na papierze czy coś takiego bo niechce bezczynnie siedzieć miesiąc , tylko roboty pójde szukać
Joyanna Napisano 10 Września 2013 Zgłoś Napisano 10 Września 2013 cześć wszystkim , własnie chce się dowiedzieć czy SSN można jakoś szybciej załatwić żeby napisali na papierze czy coś takiego bo niechce bezczynnie siedzieć miesiąc , tylko roboty pójde szukać Nie mozna musisz czekac.A dlaczego az miesiac?? mnie przyslali po 5 dniach od zlozenia wniosku.
euro2012 Napisano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2013 wiem że teraz jest do zapłaty 165 $ za wyrobienie się płaci no oby mi też po 5 dniach wysłali bo zieloną karte pewnie dłuzej potrwadzięki joy anna
Joyanna Napisano 10 Września 2013 Zgłoś Napisano 10 Września 2013 wiem że teraz jest do zapłaty 165 $ za wyrobienie się płaci no oby mi też po 5 dniach wysłali bo zieloną karte pewnie dłuzej potrwa dzięki joy anna A miales juz interview? mi zielona przyslali jakies 10 dni od interview.
Joyanna Napisano 10 Września 2013 Zgłoś Napisano 10 Września 2013 Zlozyles aplikacje na SSN?? Masz EAD?
c4r0 Napisano 10 Września 2013 Zgłoś Napisano 10 Września 2013 Hmm, ja o ile pamiętam numer sam w sobie dostałem od ręki... Ale to było 3 lata temu, może coś się zmieniło.
euro2012 Napisano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2013 nie mam GUE , staram się na floryde wyjechać niewiem czy to możesz skomplikować sytuacje
jkb Napisano 10 Września 2013 Zgłoś Napisano 10 Września 2013 Ok widze, ze calkowite pomieszanie z poplataniem panuje. Czas naprostowac. 1. $165 to jest oplata za przetworzenie Twojej sprawy przez USCIS i wyslanie Ci GC. Nie ma to nic wspolnego z SSN. 2. Zakladam, ze wjechales na wizie imigracyjnej. W zwiazku z tym Twoja wiza sluzy Ci jako GC przez rok (przeczytaj adnotacje na wizie, widnieje tam informacja o temporary I-551). Z tym idziesz do biura SSA i skladasz SS-5. 3. Wydanie numeru SSN jest bezplatne. 4. Zazwyczaj dzien po zlozeniu wniosku (a jak cie znajda w systemie to moze nawet i od reki) mozesz sie wybrac do biura ponownie i poprosic o potwierdzenie nadania numeru na pismie. Wydanie takiego pisma trwa moze z minute. 5. Jezeli we wniosku wizowym zaznaczyles, ze chcesz miec numer SSN nadany z automatu, patrz punkt 4. 6. Znajac swoj SSN i majac wize w reku mozesz podjac prace. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.