anita75 Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 Witam, nasuwa mi sie na myśl pewna sprawa którą kiedys gdzies zasłyszłam odnosnie niespodzianki na jaką można natknąc sie bedąc w poblizu Niagara Falls a mianowicie ze jadąc autostradą w kierunku Kanady mozna ten zjazd na Niagara ( po stronie US) niechcacy przeoczyć a nastepnie zorientować sie że jest sie juz po stronie kanadyjskiej. Wiec czy to mozliwe aby w tamtą strony nie było odprawy paszportowej tylko informacja że przekraczamy granicę amerk-kand. ? Więc czy ktos z Was zaszłyszał podobne historie o tym jak ktoś niechcący przekróczył granice a bedąc na nielegalu powrotu juz nie miał?
KaeR Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 Jest kontrola paszportowa na wjeździe. Przynajmniej w rejonie NF. Moim zdaniem nie tak łatwo się pomylić. Widać, że jest to przejście graniczne.
anita75 Napisano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2013 czyli na wszystkich przejsciach do kanady jest odprawa paszportowa? ciekaw jestem czy tak samo jest jadac do meksyku?
Justi_87 Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 naprawde wierzysz w to, ze na granicy USA - Meksyk jjest punkt bez kontroli paszportowej?
KaeR Napisano 19 Września 2013 Zgłoś Napisano 19 Września 2013 naprawde wierzysz w to, ze na granicy USA - Meksyk jjest punkt bez kontroli paszportowej? Na pewno jest na wjeździe ale może jej chodzi, że nie ma na wyjeździe.
anita75 Napisano 20 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2013 Na pewno jest na wjeździe ale może jej chodzi, że nie ma na wyjeździe. tak KaeR cały czas mi chodzi o wyjazd ze stanów czy to do meksyku czy do kanady bo w druga strone chyba pytanie byłoby dość śmieszne no choć nie do końca zawsze mozna znależc dziurę w murze i tam raczej odprawy paszportowej do stanów nie powinno być
Rademedes Napisano 30 Września 2013 Zgłoś Napisano 30 Września 2013 Mozna mozna, moj znajomy tak tam wjechal. Po stronie Kanadyjskiej dostal dokument o zawroceniu z Kanady. Dziwne bo nie odmowili mu wjazdu on sam nie chcial tam jechac. Druga historia sprzed miesiaca: przy wjezdzie do Kanady znajomy mial stary paszport. Na bramce urzednik powiedzial wszystko ok, wejdz tylko do budynku, zeby Ci wize wbili. W budynku okazalo sie, ze na ten paszport nie wjedzie i zostal zawrocony. PS. Nie zapominajmy ze przy WYJEDZIE czy to z Kanady czy z USA nie ma odprawy. Jest tylko odprawa przy wjezdzie do sasiedniego kraju,
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.