VIOLASEK Posted September 30, 2013 Report Posted September 30, 2013 Witam Mam pytanie dot. wypełnienia druku I-864. W 2012r mój mąż sponsorował mnie na wizie CR1( w lutym 2013 miałam interview w Ambasadzie). Obecnie jestem w trakcie oczekiwania na zaakceptowanie waivera ( pisałam już tutaj na forum o mojej sytuacji). W lutym mąż zaczął też sponsoring na moją córkę. W tej chwili dostałam prośbę o uiszczenie opłaty w wys. $88,00 oraz wypełnienie na nią formy Affidavit of Support . Part 2 - mąż wpisuje moją córkę. Natomiast mamy problem z Part 3. czy mój mąż ma zaznaczyć pkt. 9 (I'm sponsoring the following family members immigrating at the same time or within six months of the principal immigrant named in Part 2 above. Do not include any relative listed on a separate visa petition.) i wpisać moje imię i nazwisko czy tego pkt. nie zaznaczać a wpisać mnie tylko w Part 5 jako "spouse". Z góry dziękuję za pomoc. Violasek
VIOLASEK Posted October 1, 2013 Author Report Posted October 1, 2013 Czy naprawdę nikt nie wypełniał I-864?, pomóżcie mili ludzie!
tinki Posted October 1, 2013 Report Posted October 1, 2013 Czy naprawdę nikt nie wypełniał I-864?, pomóżcie mili ludzie! w czesci 3 pkt 8 zaznacza "yes" pkt 9, nie wypelnia, gdyz ta petycja jest na corke, nie na ciebie. Wydaje mi sie, ze w momencie gdyby sponsorowal Ciebie wraz z corka, na tej jednej formie, to wtedy Ty bys byla w czesci 2 a w czesci trzeciej, w punkcie 9, wpisalby wtedy Twoja corke. Takie jest moje zdanie. Ale moze wypowiedza sie tez inni. Pozdrawiam
VIOLASEK Posted October 1, 2013 Author Report Posted October 1, 2013 Dziękuję Ci bardzo Tinki , tzn. mnie tylko zaznacza w Part. 5 pkt 21c i nigdzie więcej?
VIOLASEK Posted October 1, 2013 Author Report Posted October 1, 2013 w czesci 3 pkt 8 zaznacza "yes" pkt 9, nie wypelnia, gdyz ta petycja jest na corke, nie na ciebie. Wydaje mi sie, ze w momencie gdyby sponsorowal Ciebie wraz z corka, na tej jednej formie, to wtedy Ty bys byla w czesci 2 a w czesci trzeciej, w punkcie 9, wpisalby wtedy Twoja corke. Takie jest moje zdanie. Ale moze wypowiedza sie tez inni. Pozdrawiam Tinki mam taki galimatias w głowie, może wiesz którą formę mam wypełnić I-864 czy I-864EZ, jak weszłam na stronę instrukcji pogubiłam się......
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.