Skocz do zawartości

Chce do USA... ale które miasto wybraa ???

Ralph

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie Wszystkich u?ytkowników FORUM i Admina...

Mam nastepujący problem...

Chcia3bym wyjechaa indywidualnie do USA /najprawdopodobniej na studia :lol:/. To by3by mój pierwszy wyjazd, ale nie mam pojecia, które miasto w Stanach jest w miare "tanie" i bezpieczne :o.

S3ysza3em du?o opinii o New York City, ale czy bedzie mnie na to staa ??

Dlatego prosze Was o pomoc i rade... Poleacie mi miasto, w którym mo?na sobie troszke pomieszkaa, ewentualnie dorad1cie, która dzielnica NY jest ekonomiczna i w miare bezpieczna /tylko prosze, nie mówcie mi o Green Point, bo tam ferajna Polaków jest, a s3ysza3em ?e zamiast sie wspieraa to ?yją jak "pies z kotem" :? /.

Dziekuje i pozdrawiam...

Napisano

Osobiscie nie polecalbym Nowego Yorku ze wzgledu na strasznie wysokie koszty zycia. To samo dotyczy innych miast na wschodnim wybrzezu. Dla mnie najatrakcyjniejsza czescia USA jest West Coast. Z wszystkich miast jakie mialem mozliwosc zwiedzic najbardziej spodobalo mi sie San Diego (tam moglbym mieszkac :lol: ). Poza tym dobrym wyborem byloby tez San Francisco, a pod wzgledem kosztow zycia Las Vegas.

To oczywiscie tylko moje sugestie. Niestety nie wiem jak wyglada sprawa mozliwosci studiowania na poszczegolnych uczelniach. Wydaje mi sie jednak, ze studia w USA to zawsze ogromny wydatek. Tak czy inaczej zawsze pozostaje mozliwosc wyjazdu na Work&Travel, ktory ogromnie polecam.

Napisano

Jeśli na studia to polecam Penn State University w Pensylwanii w campusie przy miasteczku State College. Piekne miejsce :lol: 35 tys mieszkanców, 40 tys studentów. Super uniwerek, piekne boiska, p3ywalnie, tysiące pubów no i sami m3odzi ludzie. Spedzi3em tam tydzien i jeszcze nigdy nie bawi3em sie lepiej. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...