Skocz do zawartości

Prawojazdy Chicago Nietypowy Problem

janokolo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam nie typowe pytanie otóż jestem w usa na wizie f1 mam prawojazdy TVDL które dostałem mają poniżej 21 lat. PJ jest ważne do kwietnia 2014 a ja skończyłem 21 lat 3 miesiące temu (więc powinienem je wymenić),ale do 2 tygodni dostanę numer ssn . Więc moje pytanie brzmi czy wymienić prawojazdy teraz czy po odtrzymaniu ssn ????? I czy ktoś wie czy przy wymianie z Prawajazdy TVDL na zwykłe znowu trzeba zdawać egzamin na prawko ??????

Pozdrawiam

Napisano

Witam

Mam nie typowe pytanie otóż jestem w usa na wizie f1 mam prawojazdy TVDL które dostałem mają poniżej 21 lat. PJ jest ważne do kwietnia 2014 a ja skończyłem 21 lat 3 miesiące temu (więc powinienem je wymenić)

Dlaczego wymienic skoro jest wazne.

Gdzie znalazles informacje ze TVDL jest tylko do 21 roku zycia?

Napisano

Wymienić na zwykłe o to mi chodzi. A w USA tak jest że od 18 do 21 roku życia dostaje się prawko pionowe potem trzeba zmienić i ma się na to 3 miesiące na poziome.(rzeczywiście w pierwszym poście nie napisałem szczegółowo.)

Napisano

Poczekaj na SSN,bo byc moze pojdziesz wymienic a babka Ci powie,ze bez numerka nic nie moze zrobic.

U nas tez sa prawka od 16 do 21 roku pionowe z dopiskiem junior operator czy jakos.

Napisano

Wymienić na zwykłe o to mi chodzi. A w USA tak jest że od 18 do 21 roku życia dostaje się prawko pionowe potem trzeba zmienić i ma się na to 3 miesiące na poziome.(rzeczywiście w pierwszym poście nie napisałem szczegółowo.)

Jakas podstawa prawna?

ps. a w USA jest tak prawo jazdy to dokument stanowy a nie federalny i ile stanow tyle regulacji.

Na twoje "nietypowe" pytanie szukaj odpowiedzi w lokalnym DMV.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...