Misuzu Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 Z góry przepraszam, jesli gdzieś podobny wątek jest, ale nie mogłam sie go doszukać :/ Tak jak w temacie, co można przesyłać z Polski do USA pocztą? CZy można jakieś leki, żele, kremy, maści itp. kosmetyki. Jakiego rodzaju jedzenie można, jesli w ogóle można, itp. I wiadomo, żebym ja nie miała problemów tu w USA i osoba przesyłająca w PL.
KaeR Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 Większość wymienionych rzeczy jest ok. Generalnie to co możesz wywieźć możesz i wysłać. Nie radzę przekraczać ilości, które mogą być zakwestionowane przez urząd celny. Kurierskie firmy nie przyjmują również żadnych płynów.
Misuzu Posted January 12, 2014 Author Report Posted January 12, 2014 Czyli jedzenie, np. nie wiem... przyprawy, słodycze, rzeczy w proszku, cokolwiek sa OK. Opakowanie leków i powiedzmy krem tez będzie w porządku? Jestem przewrażliwiona co do tego... Bo wiadomo USA.
KaeR Posted January 12, 2014 Report Posted January 12, 2014 Ja bym osobiście darował sobie przyprawy chyba, że ktoś ma doświadczenie tu. Głównie z powodu, że oni boją się sprowadzenia szkodników. Wysyłałem sobie do USA pocztą kosmetyki, żele, leki, suplementy i płyny lecznicze (nie, nie wódkę ). Wszystko przeszło.
Misuzu Posted January 12, 2014 Author Report Posted January 12, 2014 Haha Dzięki a pomoc! Zawsze te leki z polski sprawdzone a jak jakieś na receptę to juz w ogóle
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.