Marciajn Napisano 30 Września 2004 Zgłoś Napisano 30 Września 2004 w moim przypadku wygladalo to tak: Kalifornia, Bank of America: potrzebowalem: SSN i 2 ID - mialem paszport i prawo jazdy, jak spojrzeli na polskie (nowe) to powiedzieli ze to nie po angielsku to oni nie wiedza o co chodzi... na szczescie mialem miedzynarodowe zakladalem checking account, ktory wcale nie jest bezplatny oplata miesieczna $8.50, ktorej mozna uniknac w dwojaki sposob: 1. ktos ustanowi comiesieczny Direct Deposit na twoje konto 2. utrzymujesz balans co najmniej $1000 codziennie karta debetowa za darmo, mozna placic przez internet i za benzyne na stacjach; czeki tez darmo. konto mozesz zamknac przez telefon inny duzy bank Wells Fargo pobiera miesieczna oplate bodajze $5.85, ktorej rowniez mozesz uniknac w/w sposobami powodzenia
thehool Napisano 15 Października 2004 Zgłoś Napisano 15 Października 2004 wszysto zalezy od banku w ktorym zakladasz w wiekszosci potrzebne jest id,ssn i pierwsza wplata karty kredytowej nie dostaniesz bez historii kredytowej w us(wyrobienie historii trwa zazwyczj okolo roku) dostaniesz checking debit card. w wiekszosci wyporzyczalni samochodowych sa one honorowane z wyjatkiem chyba hertz i jakiejs jeszcze ,osobiscie polecalbym wyporzyczalnie dollar. co do banku to w zaleznosci od wysokosci pierwszej wplaty mozesz dostac karte o"wiekszych mozliwosciach" tj z wiekszym limitem zakupow dziennych na platinium lub gold ...
Endriu Napisano 15 Października 2004 Zgłoś Napisano 15 Października 2004 co do limitu to ja mia3em na karcie debetowej do rachunku checking limit dzienny $2500, podczas gdy inni w tym samym banku mieli raptem tylko $500... szczescie zawsze sie przyda 8)
Kinga Napisano 16 Listopada 2004 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2004 Zaden bank amerykanski nie daje karty KREDYTOWEJ jesli nie masz historii kredytowej. Dostaniesz bankomatowa ATM card i jednoczesnie mozesz placic nia w sklepie. Samochod wypozyczysz w Enterprice, Alamo, Hertz, Budget. Nie mow ze to tylko DEBIT card. Placisz i ju. Konta najlepsze w WellsFargo (tylko na wschodzie), US bank. Ostatni sprawdza sie wszedzie. Lepiej jest miec konto w banku gdzie odzialy sa w kazdym stanie w radzie przeprowadzki. Miej 2 dokumenty tozsamosci (zawsze) prawo jazdy DL i dowod ID. Nie musisz wyciagac paszportu za kazdym razem. Szcaegolnie wazne kiedy data wizy jest juz niewazna. Good luck!
Marciajn Napisano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2004 Konta najlepsze w WellsFargo (tylko na wschodzie), US bank. Ostatni sprawdza sie wszedzie. Lepiej jest miec konto w banku gdzie odzialy sa w kazdym stanie w radzie przeprowadzki. skad wytrzasnelas ze Wells Fargo jest tylko na wschodzie :?: jest i na alasce, i w oregonie, i w washingtonie i w californi innym ogolnokrajowym bankiem jest Bank of America
Flame of Udun Napisano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2004 Konta najlepsze w WellsFargo (tylko na wschodzie), US bank. Ostatni sprawdza sie wszedzie. Lepiej jest miec konto w banku gdzie odzialy sa w kazdym stanie w radzie przeprowadzki. skad wytrzasnelas ze Wells Fargo jest tylko na wschodzie :?: jest i na alasce, i w oregonie, i w washingtonie i w californi innym ogolnokrajowym bankiem jest Bank of America Tak. Bank of America chyba ma najwiecej oddzia3ów - i jest najlepszym wyjsciem jesli masz zamiar podrózwac po USA. Jednak z tego co pamietam nie mieli bardzo atrakcyjnych warunków. F
diorella Napisano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2005 mam pytanko czy je?eli ktoś leci na wizie turystycznej to bez ssn nie otworzy sie konta? S3ysza3am ze wystarczy tylko paszport ?eby otworzya konto w USA
dagmarcia Napisano 3 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2005 mam pytanko czy je?eli ktoś leci na wizie turystycznej to bez ssn nie otworzy sie konta? S3ysza3am ze wystarczy tylko paszport ?eby otworzya konto w USA Sa banki w ktorych mozna otworzyc konto oraz dostac debit card bez SSN. Jednym z nich jest Washington Mutual www.wamu.com, i chyba Bank of America (ale tutaj nie jestem pewna na 100%). pozdrawiam z San Francisco, dagmarcia
Marciajn Napisano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 Sa banki w ktorych mozna otworzyc konto oraz dostac debit card bez SSN. Jednym z nich jest Washington Mutual www.wamu.com, i chyba Bank of America (ale tutaj nie jestem pewna na 100%).pozdrawiam z San Francisco, dagmarcia z tego co wiem to w bank of america nie otworzysz konta bez SSN.. mi nawet jako jednego z dokumentow ID nie chcieli przyjec polskiego prawa jazdy (nowego) bo powiedzieli ze to nie po angielsku i oni nie rozumieja o co chodzi... ale na szczescie mialem ze soba paszport i miedzynarodowe prawko wiec udalo mi sie to konto otworzyc
dagmarcia Napisano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2005 W WaMu tez sie krzywili na polskie prawo jazdy (stare - nie wiem czy pamietacie to cudo...), ale udalo mi sie ich ublagac... :smt061 SSN niepotrzebny byl wogole, wystarcza 2 dokumenty i free checking account od reki + debit card w ciagu tygodnia + komplet czekow w ciagu 10 dni zalatwione. pozdrawiam z San Francisco, dagmarcia PS im dluzej tu jestem, tym bardziej zaczynam doceniac wlasnie czeki - wypisuje, daje i mam z glowy... choc za przelewami on-line w Polsce tesknie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.