marcinGD Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2014 Oooooo no to tyle dobrego, że nie ma czegoś takiego jak odbiór z lotniska! To teraz czy wie ktoś tutaj jak z tym mieszkaniem u rodziny w świetle prawa?
KaeR Napisano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2014 Pewnie będziesz musiał to załatwić z Polski. Sam nic nie wynajmiesz pewnie bo za młody jesteś.
Gość Violonczela Napisano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2014 Jest mozliwosc odbioru z lotnika, Mysle, ze na pewno takie info znajdziesz na stronce Twojej szkoly. Natomiast jesli chodzi o sponsorstwo, to na pewno bedzie musial udowodnic, iz jest w stanie zapewnic Ci mieszkanie, wyzywienie etc., potrzebne jest zaswiadczenie z banku, i z pracy dot. zarobkow. Te dokumenty dostarcza do szkoly, nie pamietam dokladnie, ale chyba musi wypelnic I-34. Gdy szkola zaakceptuje Twoja rejestracje, wystawia Ci I-20 i wszystko Ci wysyla na podany adres. W konsulacie chca widziec te dokumenty; czyli I-20, zarobki Twojego ewentualnego sponsora. Ubezpieczenie wykupujesz po przyjezdzie do szkoly, czyli na jakies 3 tygodnie przed, jest ono obowiazkowe, koszt ok. 250 dolarow, przynajmniej tam gdzie ja ide.
KaeR Napisano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2014 Tylko zwrócę uwagę, że on chce jechać do HS, a Ty jedziesz z tego co pamiętam do ESL. Procedury mogą być, i pewnie są, trochę inne.
marcinGD Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2014 Nie ma problemu jeśli chodzi o pieniądze mimo że są moje to oficjalnie rodzice się będą sponsorami, a jeśli zaświadczenie z banku potwierdzi że mam aż nadto kwotę która jest potrzebna, to z pracy I tak koniecznie? W najbliższym czasie wykonam telefon do szkoły spytam o to wszystko, a jak z rodziną? W którym momencie jest ich rola i jak w świetle prawa mają się mną opiekować 12 mc-y? jeszcze jedno pytanie, pewnie teraz mnie będziecie hejtować ale na szybko nie umiem znaleźć odpowiedzi, interview w Warszawie jest po Polsku czy po Angielsku?
KaeR Napisano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2014 Na F1 będzie pewnie po angielsku. To zależy od rodzaju wyjazdu.
marcinGD Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2014 No czyli tak jak myślałem, dobra teraz tylko formalność opieki, jak ktoś wie niech napisze, dzięki wszystkim za informacje
Gość Violonczela Napisano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2014 Tylko zwrócę uwagę, że on chce jechać do HS, a Ty jedziesz z tego co pamiętam do ESL. Procedury mogą być, i pewnie są, trochę inne. ano tak..,znow niedoczytalam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.