KaeR Napisano 26 Maja 2014 Zgłoś Napisano 26 Maja 2014 Dzieki-byc moze wroce do Polski na stare lata wiec dobrze wiedziec:) Gratuluje publikacji:) Haha Dziekuje, ale zeby pobic moj stary wydzial w ilosci publikacji nie trzeba sie wysilac. W sumie to dosc smutne, bo znam wielu doktorow z duzym potencjalem, ale krepowanych przez skostanialy system i debilne podejscie do grantow. Ty masz przynajmniej "transferowalniejsze" wyksztalcenie. W stanach uwazaja, ze wyksztalcenie techniczne z Polski jest za bardzo teoretyczne a za malo jest w nim "stosowalnosci". W Polsce nie chca uznawac amerykanskiego, z uwagi na odwrotny argument. Moje podejrzenie jest, ze w Polsce boja sie zalewu powracajacych ludzi z dyplomami, bo przy nich wielu ludzi co siedzi na wysokich stolkach wyglada jak amatorzy. To moja prywatna teoria.
River Napisano 26 Maja 2014 Zgłoś Napisano 26 Maja 2014 Haha Dziekuje, ale zeby pobic moj stary wydzial w ilosci publikacji nie trzeba sie wysilac. W sumie to dosc smutne, bo znam wielu doktorow z duzym potencjalem, ale krepowanych przez skostanialy system i debilne podejscie do grantow. Ty masz przynajmniej "transferowalniejsze" wyksztalcenie. W stanach uwazaja, ze wyksztalcenie techniczne z Polski jest za bardzo teoretyczne a za malo jest w nim "stosowalnosci". W Polsce nie chca uznawac amerykanskiego, z uwagi na odwrotny argument. Moje podejrzenie jest, ze w Polsce boja sie zalewu powracajacych ludzi z dyplomami, bo przy nich wielu ludzi co siedzi na wysokich stolkach wyglada jak amatorzy. To moja prywatna teoria. Ciekawa teoria:)W sumie ma to sens:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.