Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

W grudniu tego roku skonczylem studia MBA na uniwersytecie w Pennsylvanii. Przyslugujacy mi rok OPT rozpoczal sie 11 stycznia 2014 roku (mam 3 miesiace na znalezienie pracy czyli do 11 kwietnia).

Bylbym wdzieczny sa informacje, co w przypadku gdybym nie zostal sponsorowany do 1 kwietnia tego roku? Czy jest szansa na pozostanie w USA i kontynuacje pracy do kolejnego terminu skladania petycji 1 kwietnia 2015 ( pozwolenie na prace uplywa mi 11 stycznia 2015 roku).

Jakie mam mozliwosci jezeli nie uda mi sie znalsc pracodawcy przed terminem skladania wnioskow o H1B? ( 1 kwietnia tego roku)

Czy ktokolwiek wie o firmach w USA, ktore maja tendencje do zatrudniania Polakow? :)

Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich forumowiczow!

Napisano

Znany problem. Jeśli nie zasponsoruje Cię ktoś w tym roku, to do kwietnia 2015 nie dociągniesz i nie ma ratunku teoretycznie. Już na H1B robi się za późno. Na przygotowanie papierów firmy rezerwują sobie ok. 2 miesiące. Mamy luty. Do the math. Moim zdaniem został Ci góra miesiąc.

Teraz takie luźnie rozważania.

Możesz się zaszyć w jakiejś szkole na przeczekanie... może być drogo.

Poszukać pracodawcy bez capu.... ale to nie jest łatwe bez PhD.

Napisano

Tego sie obawialem:/

Dziekuje ci za informacje, postaram sie zrobic co w mojej mocy aby prace dostac choc wiem, ze nie bedzie to proste.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...