jkb Napisano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2014 Powinno byc tak: chcesz miec bron, to ja miej. Nie chcesz - nie miej. Wolny wybor. Osobiscie do Polski raczej mi wracac nie spieszno
Paulina_89 Napisano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2014 Nie pisałem o politykach tylko o dostępie do broni. Z tobą politycy w US robią też co chcą i będą robić dalej... Jeżeli piszesz że ilość strzelanin w PL i US jest proporcjonalnie taka sama i to że w US jest więcej strzelanin wynika z większej ilości ludzi to nawet nie chce mi sie tego komentować... W PL prawie w ogóle nie ma strzelanin gdzie giną niewinni przypadkowi ludzie a w US średnio raz w miesącu jakaś masakra jest. Ostatnia 2 tyg. temu: http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1133743,USA-strzelanina-w-miasteczku-studenckim-Sa-zabici Przypomnij mi kiedy ostatnio w PL coś takiego się wydarzyło... Poza tym w US prawie 1% społeczeństwa przebywa w więzieniach, druga jest Rosja... i to jest procentowo jakieś sześć razy więcej niż w Europie... więc jaką prewencyjną funkcję spełnia posiadanie broni ? czy gdyby w US był zakaz posiadania broni to jeszcze więcej by było przestępstw i więźniów ? No przeciez mowimy caly czas, ze Polska to narod rozbrojony wiec gdzie tu strzelaniny mam porownywac? No nie wazne. Komentowac nie musisz. Jestem za dostepem do broni. Koniec i kropka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.