Skocz do zawartości

Wiza studencka

Anna Polak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Staram sie wlasnie o zamiane wizy turystycznej na studencka. Jesli tez aktualnie sie staracie lub macie juz taka wize, to odezwijcie sie.

A swoja droga to czy normalne jest, ze nie dostalam potwierdzenia z USCIS, czy moje dokumenty dotarly? Papiery wyslala szkola 20 maja, a I-94 konczy mi sie za trzy dni. Troche sie obawiam. Czy komus tez zdarzyla sie taka sytuacja i co dalej z tego wyniklo?

Poza tym, co sadzicie o chicagowskich polskich szkolach jezykowych ( tych co to maja uprawnienia, a ich cena oscyluje kolo $3000/rok). To sciema, czy czegos mozna sie tam nauczyc?

Piszcie!

Napisano

Hej, hej ludziska, jestescie tam? :heej:

Czy naprawde nikt nie chce pogadac o F-1?

Ja wlasnie dostalam Notice of Action, wiec mam jeden problem z glowy.

Kolejne pytanko: czy ktos staral sie o wize studencka, majac zlozone I-130? Czy byly klopoty, czy tez normalna procedura? Slyszalam, ze takim osobom przysylaja dodatkowa liste pytan. Ktos sie orientuje?

A w ogole, to jak dlugo czekaliscie na swoje wizy?

• 1 miesiąc później...
Napisano

mam pytanie, jak przebiegala cala procedura zmiany statusu z b1 na f1, czy robilas to w USA bedac na B1, jakie papiery musiala wypelnic lub wyslac, jaki kurs studiow wybralas, musialas pokazac jakies paiery ze szkoly?

Bede wdzieczna za odpoiedz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...