Skocz do zawartości

Zaproszenia... szybka pomoc wskazana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mozesz wziac wszystko co chcesz nie albo albo. Moze byc i I-134 i zaproszenie w formie listu. Tylko I-134 ma tam jakas faktyczna "moc" bo ktos cos tam sprawdzil czy zgadza sie z rzeczywistoscia, a zaproszenie listowne jak to zaproszenie, jak mowie kazdy samemu to moze sobie napisac i powiedzie bardzo dobry kolega zaprasza mnie w tym liscie. Moga bys i przywiezione przez kogos, po prostu musi byc to papier z oryginalnym podpisem a nie jakis skan, czy faks. I-134 jest ze tak powiem drukiem urzedowym i zazwyczaj jest wypelniany na maszynie/komputerze i podpisywane recznym podpisem ( pewnie i pieczatka jest nie pamietam).

Napisano

Dzięki! Pewnie teraz już sobie z tym poradzimy :)

No i jeszcze mnie meczy tylko kwestia dotycząca starania sie o te druga wizę ( w przypadku nie otrzymania turystycznej). Czy ktoś mi pomoże? :(

Tzn czy ktos wie po jakim czasie mogę sie o nia starać ? (przyp. J1 lub H1B)

ania

Napisano

Przeciez ci napisalem ze nie ma zelaznych regul. Zalecaja odczekac rok ( w przypadku wiz turystycznych), ale jak chcesz to mozesz umawiac sie na rozmowy i co miesiac. Przy wizach j-1 i h-1 dochodzi czas na zalatwienie formalnosci.

Jak nie dostaniesz teraz turystycznej i postanowisz starac sie o j-1 ( nie wiem co masz w planach au pair czy cos innego bo work and travel to w przyszlym roku) i zalatwisz dokument powiedzmy w 2-3 miesiace to nie ma zadnych formalnych przeciwskazan abys poszla na rozmowe do ambasady we wrzesniu czy pazdzierniku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...