Skocz do zawartości

Legalizacja Statusu Po Slubie Z Obywatelem Usa Na Wizie Turystycznej

aneta0605

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzwonilamdo uscis I kobieta powiedziala mi, ze przede mna jest jeszcze 2000 numerow..ile to czekania? :( miesiac,6miesiecy, rok????

Miałam bardzo podobną sytuację. Nie wiem od czego to zależy czy od umiejscowienia dokumentów czy może czegoś innego (moje są w MO).

Moja sytuacja wyglądała tak, że po odciskach palców również dostałam podobną korespondencje... i cisza. Po ok 2 miesiącach (ok 20 listopad 2014) dostałam pozwolenie o prace, i dalej cisza... 3 grudnia dostałam pismo, że nasza sprawa nie wymaga interview (ja wjechałam na wizie narzeczeńskiej i z tego co wyczytałam większość przypadków z wizą K nie jest brana na interview), i że czas który może upłynąć do następnej korespondencji to do 6 miesięcy. Ja już nawet nie sprawdzam statusu.

Nie pamiętam kiedy dokładnie złożyliśmy papiery. Jakoś w sierpniu a po nie całym miesiącu miałam odciski palców z tego co pamiętam.

Mówią że im bardziej jesteś "poprawna politycznie" z przepisami, tym dłuższy czas twojego procesu. Grunt to być skrupulatnym ;)

Ps. Śledzę to forum od 2010 roku! Mamy 2015 a ja debiutuję :)

Gratuluję pomysłu, oraz wiedzy!

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...