grierson Napisano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2015 Dzwonilamdo uscis I kobieta powiedziala mi, ze przede mna jest jeszcze 2000 numerow..ile to czekania? miesiac,6miesiecy, rok???? Miałam bardzo podobną sytuację. Nie wiem od czego to zależy czy od umiejscowienia dokumentów czy może czegoś innego (moje są w MO). Moja sytuacja wyglądała tak, że po odciskach palców również dostałam podobną korespondencje... i cisza. Po ok 2 miesiącach (ok 20 listopad 2014) dostałam pozwolenie o prace, i dalej cisza... 3 grudnia dostałam pismo, że nasza sprawa nie wymaga interview (ja wjechałam na wizie narzeczeńskiej i z tego co wyczytałam większość przypadków z wizą K nie jest brana na interview), i że czas który może upłynąć do następnej korespondencji to do 6 miesięcy. Ja już nawet nie sprawdzam statusu. Nie pamiętam kiedy dokładnie złożyliśmy papiery. Jakoś w sierpniu a po nie całym miesiącu miałam odciski palców z tego co pamiętam. Mówią że im bardziej jesteś "poprawna politycznie" z przepisami, tym dłuższy czas twojego procesu. Grunt to być skrupulatnym Ps. Śledzę to forum od 2010 roku! Mamy 2015 a ja debiutuję Gratuluję pomysłu, oraz wiedzy!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.