Jump to content

Pytania dotyczace staran o wize turystyczna...

Recommended Posts

Kilka pytań na początek:

Mam rezerwację na bilet do NY na 06.07. Nie mam jeszcze wizy, zamierzam jechać na turystyczną. Nie mam uregulowanej służby wojskowej i od kilku miesięcy nie studiuję. Chciałbym dziś zadzwonić i umówić się na spotkanie. Jak powyższe fakty wpłyną na możliwość wyjazdu w tym terminie, tj.

- Czy w tym czasie zdążą mi odesłać paszport z wizą?

- Czy nieuregulowana służba wojskowa jest w jakiś sposób sprawdzana i ma znaczenie?

- Czy niezbędne jest podanie danych osoby przez którą będzie ze mną kontakt na terenie stanów zjednoczonych ? Nie mam tam żadnych znajomych ani rodziny, a adresu i danych ludzi, u których mam mieszkać jeszcze nie znam, zna je koleżanka która jedzie razem ze mną. Co muszę podać w polach 24 i 25 ?

- Czy podawać dane koleżanki która leci razem ze mną jako osoby towarzyszącej, czy to jakoś wpłynie na otrzymanie (lub nie) promesy u konsula?

To na razie tyle... Dziękuję z góry za odpowiedzi.

Pierwsze i najwazniejsze czyt o czsem nie za pozno. Jak wiadmo maj-sierpien to sezon i czs oczekiwania tydzien na rozmowe to moze byc za maol takze po prostu mozesz miec problem zeby meic rozmowe prze 6 lipca.

-raczej nie zdarzysz

- nie ( choc teoretycznie konsul mzoe cie spytac o wszystko)

- nie ma wymogu, nie musisz miec rodziny czy znajomych w usa. Choc wypadalo by miec na rozmowe choc sensowana bajeczke gdzie masz sie zamiar zatrzymac

- mozesz podac, mozesz nie podac, moze wplynac, nie musi tego nikt nie wie

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...