mynameisk Napisano 1 Września 2014 Zgłoś Napisano 1 Września 2014 Witam wszystkich, dziś wreszcie otrzymałam list z ambasady informujący mnie o tym iż nasza petycja już do nich dotarła i żebym podjęła "następny krok". Zdziwiło mnie jednak że nie znalazłam w tym "liście" żadnych informacji związanymi ze sprawami medycznymi bądź informacjami dotyczącymi tego co mam przynieść na rozmowę. Ale....dostałam ze 4 strony w języku....ROSYJSKIM! I może to to jest ta checklist'a i te inne informacje...(?). Bardzo mnie zastanawia czemu mi przysłali to w języki rosyjskim.....dostałam również kopię naszej petycji I129f........czy to wszystko jest normalne i każdy tak dostaje czy coś im się porypało?
Gość Napisano 1 Września 2014 Zgłoś Napisano 1 Września 2014 Kopia, jak najbardziej w porzadku. Co do reszty.. widocznie sie pomylili Info gdzie zrobic badania znajdziesz na stronie Ambasady.
mynameisk Napisano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Września 2014 Kopia, jak najbardziej w porzadku. Co do reszty.. widocznie sie pomylili Info gdzie zrobic badania znajdziesz na stronie Ambasady. Right. A mogłaby być tak miła i powiedzieć mi coś na temat tego nieszczęśliwego police certifaction....przeczytałam że należy przesłać prośbę o jego dostanie aż do Warszawy, ale wiem że sąd w moim mieście je wykonuje ponieważ mój tata sobie ostatnio "wyrabiał". Jeżeli tak nie można, to trochę się gubię jak to mam zrobić...
Gość Napisano 1 Września 2014 Zgłoś Napisano 1 Września 2014 ..Idziesz do Sadu, wypelniasz wniosek, placisz (okolo 50zl chyba..) i dostajesz zaswiadczenie na miejscu. Nie wiem skad jestes, ale raczej nie ma potrzeby wysylania prosb do Warszawy.
mynameisk Napisano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Września 2014 ..Idziesz do Sadu, wypelniasz wniosek, placisz (okolo 50zl chyba..) i dostajesz zaswiadczenie na miejscu. Nie wiem skad jestes, ale raczej nie ma potrzeby wysylania prosb do Warszawy. ok, chciałam się upewnić. A jeżeli chodzi o akt urodzenia, skąd zdobyć jego "pełną" wersję? Mam tylko skrócony. <--- już wiem! USC. Powiedz mi tylko, czy te papiery, akt urodzenia i akt zaświadczenie o niekaralności należy przetłumaczyć na angielski, a jeżeli tak to czy lepiej samemu czy dać tłumaczowi.
Gość Napisano 1 Września 2014 Zgłoś Napisano 1 Września 2014 Idzisz do urzedy stanu cywilnego, wypelniasz wniosek, placisz i dostajesz
mynameisk Napisano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Września 2014 Idzisz do urzedy stanu cywilnego, wypelniasz wniosek, placisz i dostajesz Tak zrobię. Potem te oba dokumenty przetłumaczyć na ang?
mynameisk Napisano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Września 2014 Nie trzeba To znaczy że żadnych dokumentów nie muszę tłumaczyć na ang? Sorry że pytam jak niedorobiona ale better safe than sorry.
Gość Napisano 1 Września 2014 Zgłoś Napisano 1 Września 2014 Dokumenty moga byc zarowno w jezyku polskim albo angielskim. Nic nie trzeba tlumaczyc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.