Skocz do zawartości

Sponsorowanie F4

Renegade

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim mam pytanie czytając niektóre posty wyczytałe że kilka osób zaczęło już swoją procedurę o zieloną kartę kiedy mają jeszcze do swojej PD kilkanaście miesięcy (1.5 roku itp.). Oczywiście potem czekają tylko na swoją PD i zaproszenie do ambasady w Warszawie. Zastanawiam się kiedy mogę się spodziewać dobrej wiadomości z USA. Ja jestem sponsorowany w kategorii F4 moja PD to 02-Oct-2002 w tej chwili w biuletynie podają datę 15-Apr-2002 więc długo nie powinienem już czekać tak mi się wydaje. Jak myślicie może coś przyjść wcześniej? Czy dopiero około jednego miesiąca przed moją PD? W ostatnim biuletynie podają szacunkowe prognozy w mojej kategori szacują że może w kolejnym miesiącu ruszyć do przodu od 2 do 4 tygodni. Może to potrwać 6 miesięcy albo dłużej ale bliżej jak dalej. Czekam już ponat 12 lat.

• 1 miesiąc później...

Napisano

Ja czekałem 12 lat i z tego, co piszesz nt swoich dat to za około pół roku (ew do końca tego roku kalendarzowego) powinieneś być w ambasadzie na rozmowie. Ja już w pewnym momencie przestałem wierzyć, że to się kiedyś zmaterializuje a wtedy dostałem zaproszenie do ambasady i już około 2 miesiące później lądowałem w USA ;)

Napisano

Moja siostra dostała już dokumenty z NVC 5 marca a ja 17 marca.

Pamiętasz może jakie dokumenty wysłał sponsor i Ty do NVC? Orginały dokumentów czy kopie i co z tłumaczeniami? I kiedy mam wypełnić aplikacje DS-260?

Napisano

Niestety nie powiem Ci dokładnie co było wysyłane, wiem, że na pewno forma dotyczaca zarobków/majątku, ja na pewno tłumaczyłem zaśw o niekaralności, o ile pamiętam musisz mieć swieże tj nie starsze niż chyba pół roku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...