Skocz do zawartości

Problem Z Udokumentowaniem Wylotu Z Usa.

American123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, tydzien temu wylecialem z lotniska JFK z Nowego Yorku do Warszawy, doszly mnie sluchy ze kiedys trzeba bylo wypelniac formularz I-94 przy wylocie, teraz nie wypelnialem nic, tylko odprawa i juz oczekiwanie na wejscie do samolotu i tu pojawia sie moje pytanie, Skoro nie wypelnialem zadnego formularza i nikomu nic nie oddawalem oprocz paszportu w ktorym nic nie mam podbite, ze wylecialem ze Stanow to czy odpowiednie sluzby na lotnisku wiedza ze ja opuscilem terytorium ich kraju? dodam ze lecialem liniami lotniczymi lot ale z tego co wiem to oni nie wysylaja tego wniosku sami, tylko to jest w roli pasazera. Prosze o pomoc.

Napisano

1. Kiedyś wypełniało się formularz I-94 przy WLOCIE do USA. Przy wylocie nic się nie wypełniało. Oddawało się tylko tę przyszytą do paszportu część druku I-94.

2. Teraz I-94 jest elektroniczny, więc nic się nie wypełnia.

3. http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/rejestracja-wyjazdu-z-usa---formularz-i-94.html

4. Każda linia lotnicza przekazuje odpowiednim organom listy pasażerów przybywających i wybywających z USA.

5. Ktoś zdecydowanie wprowadził Cię w błąd.

Napisano

czyli wszystko jest wporzadku? nie musze podejmowac zadnych krokow i moj wylot zostal zarejestrowany ?

a slowo "elektroniczny" oznacza ze wystarczy skan paszportu i wszystko jest w systemie, tak? i zadnych innych czynnosci zwiazanych z wypelnianiem papierkow nie ma?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...