Skocz do zawartości

Ankieta Nt. Mcdonald's W Polce I W Usa.

UsaFan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Jestem studentem ostatniego roku na Politechnice Lubelskiej i zbieram dane do mojego kwestionariusza, którego dane pomogą mi w realizacji pracy mgr. Proszę Was czyli grupę docelową badania (ludzie, którzy byli w USA i wrócili do Polski, nieważnie na ile byli w USA).

W tym linku > http://www.ankietka.pl/ankieta/179701/porownanie-funkcjonowania-marek-franchisingowych-wpolsce-i-w-usa-na-przykladzie-mcdonalds.html znajduje się ankieta do wypełnienia. Dane z ankiety są dla mnie bardzo ważne. Z góry dziękuję za poświęcony czas.

Napisano

Witam ponownie.

Widzę, że jest 115 wyświetleń tego tematu, a ankiet dużo nie przybyło. Bardzo serdecznie Was proszę o wypełnienie, bo gdyby każda osoba, która weszła w wątek wypełniła ankietę sprawę miałbym załatwioną. Też nie przepadam za wypełnianiem ankiet, ale zróbcie tutaj wyjątek :)

Pozdrawiam.

Napisano

Chodzi o to, że są szczegóły w tej ankiecie, które wskazują, że autor nie włożył wysiłku w jej konstrukcje. Po kilku pytaniach dałem sobie spokój.

Napisano

Chodzi o to, że są szczegóły w tej ankiecie, które wskazują, że autor nie włożył wysiłku w jej konstrukcje. Po kilku pytaniach dałem sobie spokój.

Co masz na myśli?

Napisano

az zerknelam ;)

sluchaj, nie chce byc jakims gasniczym twojego entuzjazmu, ale albo szukasz w zlej grupie docelowej, albo masz bledne zalozenia w swoim badaniu.

odnosze wrazenie, ze chcesz przeanalizowac, a moze porownac ocene jakosci makow w pl i w usa. pierwsza rzecz, jaka sie rzuca w oczy to fakt, ze wydajesz sie isc na skroty zadajac pytania dotyczace usa i pl tej samej grupie. do tego grupie, ktora trudno znalezc, bo zaklada, ze ktos bywa w makach po obu stronach na tyle czesto, ze jego odpowiedzi beda wiarygodne (czyli kto? turysci, ktorzy pojechali na trzy tygodnie do usa i zywili sie tam w maku? autentycznie nikt inny mi do glowy nie przychodzi, bo nawet jesli ktos tutaj stoluje sie w maku czesto, to raczej malo prawdopodobne, ze pojedzie do polski na wakacje i uderzy na bule do maka).

sumiennie wypelnilam czesc o usa (naprawde chcialam pomoc, choc w maku nigdy nie jadlam, wybralam opcje napoj, bo zatrzymalam sie kiedys po kawe w podrozy), ale w polskim maku bylam tez dokladnie jeden raz, w 2001 roku (podobnie, kupic kawe przed podroza pociagiem). nawet jesli wypelnie ci te ankiete bazujac na doswiadczeniu sprzed 14 lat, to powiedz jaka wiarygodnosc mialoby to doswiadczenie, jesli mak od tego czasu zupelnie sie zmienil? i pewnie nie jestem odosobnionym akurat tutaj przypadkiem.

115 osob zajrzalo, ale wiekszosc uznala, ze nie sa to pytania dla nich, ot co.

taka odrobina konstruktywnego krytycyzmu z rana;)

moze gdybys troszke te ankiete ulepszyl, mialaby wieksze powodzenie?

Napisano

Nie wiem skąd na Politechnice tak humanistyczna ankieta, ale nie jest to ważne.
Reasumując powyższe wypowiedzi, oraz przedstawiając zestawienie ludzi chcących i ludzi ,,mogących" wypełnić ankiety możesz napisać w podsumowaniu swojej pracy:

Po długich i ciężkich badaniach, a także wyczerpujących dochodzeniach przeprowadzanych na grupie losowo wybranych osób spełniających wymagania stawiane przez misternie przygotowaną przeze mnie ankietę, jestem w stanie podać ostateczne wyniki. Z całą pewnością mogę stwierdzić, iż osoby praktykujące stosunkowo regularne korzystanie z restauracji McDonald's w swoim kraju, wyzbywały się tych zachowań będąc na obczyźnie. Niemniej jednak, udało mi się dotrzeć do osób silnie powiązanych z tą marką i zestawienie otrzymanych informacji pozwoliło mi zaobserwować ogólne zadowolenie wśród klientów wynikające z braku zauważalnych fluktuacji jakościowych, serwowanych przez poszczególne restauracje potraw. Osoby korzystający z restauracji mogły cieszyć się niemal niezmienną jakością potraw, obsługi, oraz wzorowym przestrzeganiem zasad higieny i bezpieczeństwa. Ponadto warto nadmienić, że znacząco spadł ogólny odsetek osób korzystających z restauracji i jadłodajnii typu fast food, co nie pozostaje bez znaczenia, dla powszechnie dostępnej opieki zdrowotnej w Europie, jak i dla prężnej, wymagającej dobrego zdrowia gospodarki Stanów Zjednoczonych.

Dziękuję

Jak chcesz napisać negatywną opinię to daj znać, bo uwielbiam takie pierdoły o niczym pisać ( ale nie wiem po co takie coś studiować ) :P

Napisano

Janapa juz Ci podala bardziej miekkie powody. Sam nie rozumiem calej ideii, bo jak jestem w USA to mnie nie ma w Polsce. Moj charakter pobytu w USA jest inny niz w Polsce, wiec odwiedzam je w inny "sposob".

Od strony technicznej: pytanie 15 to czerwona kartka. Az mnie kusi zaznaczyc Plec: Bezrobotny. :)

Zmieniasz drastycznie skale. Raz jest:

gdzie 1 oznacza zdecydowanie tak, natomiast 5 – zdecydowanie nie.

a raz

gdzie 1 oznacza zdecydowanie negatywnie, natomiast 5 – zdecydowanie pozytywnie.

Wiem, ze to zalezy od pytania, ale generalnie w ankietach (bo widocznie wzorujesz sie na skali Likerta) 5 odpowiada "zdecydowanie się zgadzam", wiec wypelniajac oczekuje tam "zdecydowanie tak".

Jesli ja mam problemy z wypelnieniem tej ankiety reszta rowniez bedzie miala podobnie, co widac po zebranych wynikach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...