Anna J Napisano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 Dzięki sly6 za odpowiedź, szukam rozwiązania na różne sposoby. Czyli załóżmy, że chcę przylecieć na miesięczny kurs językowy, a potem chciałabym przenieść się do innej szkoły - czy w takiej sytuacji muszę od nowa szukać sponsora, udowadniać, że ma on lub ja środki na koncie? Jak wygląda przeniesienie do innej szkoły?
KaeR Napisano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 Dzięki sly6 za odpowiedź, szukam rozwiązania na różne sposoby. Czyli załóżmy, że chcę przylecieć na miesięczny kurs językowy, a potem chciałabym przenieść się do innej szkoły - czy w takiej sytuacji muszę od nowa szukać sponsora, udowadniać, że ma on lub ja środki na koncie? Jak wygląda przeniesienie do innej szkoły? Tak, za każdym razem musisz się ubiegać o I-20 stąd za każdym razem będziesz musiała udowodnić posiadanie środków na naukę. Wiza WJAZDOWA jest przeważnie na 5 lat bo i tak jest ważna tylko z I-20. Wiec długość nie ma zbytnio znaczenia.
Anna J Napisano 8 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2015 Mam jeszcze jedno pytanie - ile czekaliście na decyzję w sprawie zmiany statusu z turystycznego na studencki? Ile to najczęściej trwa? Miesiąc, dwa, dziesięć?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.