Skocz do zawartości

Ubezpieczenie Wykupione Z Polski Do Usa

berry

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przez 3 lata miałam ubezpieczenie z Warty. Całe szczęście nigdy nic poważnego mi się nie stało więc nie mogę się wypowiedzieć gdyby ktoś naprawdę zachorował, natomiast drobne wizyty pokrywali bez żadnego problemu ( złamanie, angina, zakażenie itd) więc złego słowa powiedzieć nie mogę. Poważniejsze badania czy zęby leczyłam w Polsce.

Nawet teraz mając ubezpieczenie tutaj, mój tata uparcie płaci Warcie bo sobie ubzdurał że tutejsze ubezpieczenia są do du..y

Także jak na początek, lepsze takie niż żadne

Napisano

Ja co prawda jestem teraz w Niemczech i mam ubezpieczenie od Generali, ale wcześniej tak samo jak Wy obdzwaniałam wszystkie towarzystwa ubezpieczeniowe, i według moich rozeznań wypadli najkorzystniej. W Niemczech wysiadł mi woreczek żółciowy, leżałam w prywatnym szpitalu, ale wszystkie koszta poniosła ubezpieczalnia. Dlatego przed wyjazdem do Stanów na 100% wezmę u nich turystyczną polisę.

• 4 miesiące później...
Napisano

My ubezpieczamy się w Warcie i złego słowa powiedzieć nie mogę - w Stanach nie mieliśmy potrzeby korzystać ale podczas ostatniego urlopu na Wyspach Kanaryjskich młodsze dziecko dostało jakiejś infekcji oka tak że bardzo bolało - zadzwoniłam do Warty i od momentu rozmowy za 1,5 godz lekarz był już w hotelu , z wizytą kontrolną też nie było problemu ( rozliczenie bezgotówkowe ) . Nie wiem jak w przypadku poważniejszych spraw u nich to wygląda.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...