macios6 Napisano 13 Maja 2015 Zgłoś Napisano 13 Maja 2015 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tutaj nowy i mam nadzieję iż uzyskam od was liczną pomoc Otóż od kilku lat zabieram się za wyprawę do USA, w planach miałem zawitać do JFK Nowy Jork a skończyć w Las Vegas. Plan podróży jest taki jak wyżej czyli zaczynam w Nowym Jorku, jadę do miami i samym dołem przez Texas zmierzam ku Las Vegas. Jak obliczaliśmy wynajęcie auta na 20 dni ( bo taki okres przewidujemy pobytu w USA) to ok 7800 zł :/ Dużo bo w planach mamy do wydania 12000 zł z przelotam PL-=>USA USA-=>PL. Jedzie nas 4 osoby ale tu nasuwa się pytanie jak podróżować po stanach by zwiedzić to i owo. Bo wiadomo jadąc autem robimy przystanki przy każdym "pomniku" i oglądamy co i jak a autobusami to różnie bywa, więc jaki środek transportu polecacie by np w danym stanie pozwiedzać to i owo. I czy fundusz 12 000 zł na osobę to wystarczająco? Noclegi jedzenie oczywiście jak najtańszym kosztem hostele itd...
Joanna30 Napisano 13 Maja 2015 Zgłoś Napisano 13 Maja 2015 W 20 dni chcecie obskoczyć takie odległości? To my planujemy wyjazd z Los Angeles -> Las Vegas -> Grand Canyon -> Monument Valley -> Roswell -> Houston -> San Antonio -> Nowy Orlean -> Orlando -> Miami -> Key West i też się zastanawiamy, jak to zmieścić w 19-20 dni... Bo przecież nie chodzi o to, żeby przemknąć przez Stany, ale i coś zobaczyć... Jak dla mnie Wasza trasa to jeszcze większy hardcore od naszej i na pewno bym się na taką nie pisała. 12 tysięcy powinno styknąć, według mnie. Ale ja jeszcze rozeznania finansowego nie robiłam. Nie znajdziecie auta taniej? My już wstępnie to mamy sprawdzone (co prawda na ten rok, a jedziemy w przyszłym) i można wynająć coś przyzwoitego nawet za 4 tysiące. No, chyba że w tych Waszych 7 tysiącach to jest jeszcze paliwo, ale chyba to i tak za dużo...
wysokii Napisano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2015 Też myślę, że lepiej zobaczyć mniej a dokładniej. Takie przejechanie trasy na szybkości jest według mnie bez sensu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.