Jarek1122 Napisano 11 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2005 Witam. Mam takie pytanko. :rotfl: Czy jak ktoś ma np. wujka, babcie z obywatelstwiem amerykańskim i chciałby wyjachac na wakacje do stanów to można jakoś inaczej załatwić wize ? Tzn wujek czy ktoś inny jakby poszedł do amabasady i powiedział że to jest jego rodzina hmm że leci do nich itp. czy jest możliwość wtedy dostania wizy bez problemów czy poprostu przechodzi taki sam proces kwalifikacji jak pozostali ? Dziś właśnie zastanawiałem sie nad tym czy byłaby jakaś różnica przy staraniu sie o wize. PS. nie wiedziałem jak zatytułować tego posta, wiec prosze o wybaczenie. )
wiola Napisano 11 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2005 Dokladnie tak samo masz odrobine lepiej, gdyz wujek jako amerykanski obywatel, moze sie odwolac, w przypadku gdy cie zaprasza a ty nie dostaniesz wizy
Jarek1122 Napisano 11 Lipca 2005 Autor Zgłoś Napisano 11 Lipca 2005 Dokladnie tak samo masz odrobine lepiej, gdyz wujek jako amerykanski obywatel, moze sie odwolac, w przypadku gdy cie zaprasza a ty nie dostaniesz wizy Dzięki za informacje. :bukiet:
Jarek1122 Napisano 14 Lipca 2005 Autor Zgłoś Napisano 14 Lipca 2005 Mam jeszcze jedno pytanko. Czy ktoś z rodziny musi stawić się w ambasadzie osobiście czy musi coś wypełnić ? :hmmm:
wiola Napisano 15 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2005 Musisz isc z rodzicami jesli masz mniej niz 16 lat W innym przypadku, wędrujesz sam z odpowiednimi wnioskami ds-156,157 i paszportem Zabierasz ze soba wszystkie mozliwe dokumenty, które moga potwierdzić "twój zwiazek z krajem "
SantaCruz_CA Napisano 15 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2005 Dokladnie tak samo masz odrobine lepiej, gdyz wujek jako amerykanski obywatel, moze sie odwolac, w przypadku gdy cie zaprasza a ty nie dostaniesz wizy nie tyle odwolac, co jedynie go poinformuja dlaczego tej wizy nie przyznali. odwolywac to sie moga chyba tylko kongresmeni
Chomik Napisano 15 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2005 Mozna zlozyc odwolanie, z pomoca Amerykanina lub nawet samemu, ale - tak jak napisal Santa_Cruz, bardziej poinformuja dlaczego tej wizy nie przyznano, niz w ogole pomysla nad jej wydaniem. Inna sprawa, ze czytalem posty osob, ktorym udalo sie zdobyc wize wlasnie dzieki odwolaniom (niekoniecznie z pomoca Amerykanina). :roll:
kardzi Napisano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2005 mam pytanie odnosnie tego odwolania : w jakim terminie od odmowy moge zlozyc to odwolanie i w jaki sposob mam to zalatwic??? prosze o mozliwie szybkie odpowiedzi dodam ze chodzi o wize turystyczna i mam zaproszenie od wujka ktory jest obywatelem USA!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.