Skocz do zawartości

Problem Z Immigrant Fee

simenko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wizyte a Ambasadzie miałam w sierpniu więc jak tylko konsul przyznał mi wizę imigracyjną przystąpiłam do płacenia 165$.

Stworzyłam sobie konto na uscis elis, wprowadziłam wszystkie dane, pytania zabezpieczające no i zapłaciłam kartą. Co jakiś czas logowałam się na swoje konto żeby sprawdzić status płatności/sprawy. No i dzień jak codzień 31.08.2015 chciałam również się zalogować a tu PROBLEM. Odświeżyli sobie strone (nie powiem bo fajna) ale nie ma już możliwości logowania się do kont założonych przed tą datą. Odsyłają jedynie do sprawdzania statusu online ale gdy wpisuje tam numer swojej sprawy wyświetla się komunikat że numer jest nieprawidłowy. O co chodzi?! Trochę mnie to martwi bo nie ma ani żadnego potwierdzenia płatności ani nic..

Ostatnia wiadomość od nich to:

August 21, 2015 Case Update Notification Dear XYZ

USCIS has taken action on your application/petition and updated your account. Please access your account to view the update.

:unsure:

• 3 tygodnie później...

Napisano

Dziękuję Falcon3, faktycznie mogę się logować bez problemu. Czekam właśnie aż przyślą mi green card. Ale jestem w US dopiero 1,5 tygodnia więc mają jeszcze czas :)

Napisano

No to fajnie, że się udało zalogować i życzę aby GC przyszła bez przeszkód.

U mnie coś się gdzieś zacięło. Czekam 4 miesiąc. Kontaktowałem się z uscis ale stwierdzili, że u nich ok i odesłali mnie do Texas Service Center: tsc.ncscfollowup@dhs.gov. Więc napisałem i czekam.

pozdr

falcon

Napisano

Strasznie długo ! A jaki jest status Twojej płatności/sprawy po zalogowaniu ? U mnie jest "in progress" juz od miesiąca, a w paszporcie oficer imigracyjny wpisał mi jakąś grudniową datę i w sumie nie wiem co to oznacza? Że do tego czasu karta powinna przyjść? :/

Napisano

Strasznie długo ! A jaki jest status Twojej płatności/sprawy po zalogowaniu ? U mnie jest "in progress" juz od miesiąca, a w paszporcie oficer imigracyjny wpisał mi jakąś grudniową datę i w sumie nie wiem co to oznacza? Że do tego czasu karta powinna przyjść? :/

Cały czas mam status "in progress".

Ja już kontaktowałem się z USCIS, sprawdzili, kazali czekać, gówno to oczywiście dało.

Teraz wysłałem sprawę do Texas Service Center: tsc.ncscfollowup@dhs.gov a jak dalej nic się zmieni to po 21 dniach mam napisać maila do USCIS Headquarters Office of Service Center Operations: SCOPSSCATA@dhs.gov. Oczywiście termin już biegnie. Ech....

Tak z ciekawości. Nie rozumiem tej twojej grudniowej daty.

Bo przecież przy wlocie dostajesz pieczątkę, która wyznacza 1 rok ważności wizy imigracyjnej w paszporcie. Nawet USCIS napisał mi w mailu, że plastikowej GC nie potrzebuję teraz bo mogę używać wizy w paszporcie.

pozdr

falcon

Napisano

Hmmm... No właśnie dziwna sprawa ... Dostałam do paszportu tylko zwykłą pieczątkę tzn taką że przekroczyłam granice plus ta grudniowa data. Nie ma tam żadnej innej pieczątki która różniłaby sie od tej jaką dostawałam przy wjeździe na wizę turystyczną :/ oczywiście nie zapytałam na lotnisku co to znaczy bo byłam za bardzo podekscytowana i do paszportu zaglądałam dopiero w domu :( daj znac jak przebiega Twoja sprawa a ja napisze jeśli dostanę GC ...

Napisano

Dzisiaj wskoczył mi status: card produced i case closed :)

super, masz sprawę z głowy :)

ja też już się "uspokoiłem" bo wiem, że skończy się w złożeniem wizyty i prośby o pomoc w biurze kongresmena,

po prostu miałem pecha, że właśnie mój rekord z danymi spier..lił im się w systemie,

a pracownicy w USCIS do których wydzwaniam w procedurze mają podaną tylko jedną odpowiedź do petenta "proszę czekać" :)

Aczkolwiek mam nadzieję, że może wreszcie trafię na pracownika z trochę lepszymi kompetencjami, który odszuka gdzieś mój rekord i pchnie dalej,

pozdr

falcon

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...