Kinia19 Posted July 16, 2005 Report Share Posted July 16, 2005 czy zamieniajac moja wize turystyczna na studencka i po skonczeniu nauki (roczny kurs jez. angielskiego) moja wiza turystyczna straci wznosc? domyslam sie ze nie mozna posiadac dwoch wiz jednoczesnie... :? PROSZE O ODPOWIEDZ I POZDRAWIAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRZESIEK Posted September 13, 2005 Report Share Posted September 13, 2005 z tego co piszesz to widze ze dostalas wize na 10 lat ale myslisz bardzo pojecia majac wize na 10 lat to upowaznia sie do tego z emozesz wjezdzac do usa prze 10 lat ale i tak na lotnisku okles wbija ci ile mozesz dostac na wiec wiza studencka pozwala ci wtedy zoostac dluzej tzn ddostejesz wize na 6 miesiecy po jakis 4 miesiach starasz sie o wize studencka bo pojecie ze masz wize 10-letnia to mylne pojecie pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrew Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 To co masz na 10 lat to jest promesa wizowa wydana w Ambasadzie USA w Polsce. Oznacza to ze przez najblizsze 10 lat nie musisz chodzic do Ambasady za kazdym razem, gdy chesz pojechac do USA. Wize otrzymujesz dopiero po rozmowie z urzednikiem imigracyjnym na lotnisku w USA. Max. 6 miesiecy. Wize B2 mozesz zamienic na F1 w USA. Wiza F1 jest wydawana na 1 rok, przy czym mozna ja przedluzac (max. do 8 lat) bez koniecznosci opuszczania USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.