iwonkaz Napisano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2004 Czesc wszystkim! Ja mam pytanie z innej beczki, czy ktos z Was moze sie orientuje jak to jest gdy ktos sie nie zjawi na umowiony termin rozmowy w ambasadzie(wiza J1) bez wczesniejszego poinformowania konsula o tym? Czy sa jakies konsekwencje? Moj kolega jest w takiej sytuacji, gdyz biuro go nie poinformowalo o tym ze ma sie stawic na rozmowe . Prosze o rady w tej sprawie! Pozdrawiam!
Evrin Napisano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2004 Moim skromnym zdaniem szansy na wize juz niema niestety. Nie chce mi sie wierzyc, ze biuro nie poinformowalo o umowionej wizycie.Z jakiego biura jedzie kolega? jezleli nie dostaje sie wizy to biuro zwraca wszystko procz zaliczki i czegos tam(Foster). Dlatego nie maja interesu w "nie powiadomieniu" Zasada jst taka "nic nie jest wazniejsze od wizyty w ambasadzie". Mi moj termin wizyty nie pasowal w ogole, mialam wielkie kolo...ale powiedzieli mi ze jak nie pojde to sie moge pozegnacz wiza. No i przyjechalam i wize dostalam Sytuacja, ktora opisujesz jest dla mnie nierealna. Moze kolega nie poinformowal Cie o wszystkim... Pozdr. Ewa
w0jn4 Napisano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2004 Witam, z tego co wiem to w takim przypadku rozmowa bedzie przebiegac troche innaczej. Nie bedzie juz tak latwo otrzymac wize. Konsul bedzie innaczej patrzyl na taka osobe. Pozdr.
iwonkaz Napisano 7 Maja 2004 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2004 no wiec tak, teraz jet juz po wszystkim wiec wyjasniam sprawe, wize dostal, rozmowa przebiegala normalnie, ale prawda jest taka ze biuro naprawde zawalilo sprawe i nie poinformowalo go o terminie rozmowy, nerwow niezle natracilismy jeszcze byly inne osoby ktore nie przyszly, ale juz z wlasnego wyboru i wize dostaly, nie taki konsul straszny osobiscie moja rada: sami monitorujcie swoje sprawy na biezaco, dzwoncie i zatruwajcie im tylek, czy juz cos wiadomo itd oni to maja generalnie gdzies. Pozdrawiam wszystkich i zycze udanego wyjazdu! Iwona
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.