Daffodil123 Napisano 18 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 Witam, Mam kilka pytań odnośnie formy I-325a. - Caly formularz wypelniam na nowe nazwisku po mężu. Czy w rubryce "all other names used (include names by previous marriage) mam wpisac moje nazwisko panieńskie? czy zostawic te rubryke pusta? - "If your native alphabet is in other than roman letters write your name in your native alphabet below" czy w tej rubryce mam wpisac recznie moje nowe nazwisko czy panieńskie ? a moze powinnam zostawic te rubryke pusta ? Z gory dziekuje
Ivortm Napisano 18 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 "all other names used (include names by previous marriage)" - jak najbardziej nazwisko panieńskie pasuje do tej kategorii (zapisane w pełnej formie, z imieniem) "If your native alphabet is in other than roman letters write your name in your native alphabet below" - dokładnie to, co piszą. Jeżeli Twoje obecne imię i/lub nazwisko zawiera znaki spoza angielskiego alfabetu (ą, ć, ę, ł, ó, ś, ź, ż, np. Małgorzata Zając), to w tym polu musisz je zapisać w oryginalnym brzmieniu, tak jak w polskim paszporcie. Jeżeli nie masz polskich/obcych znaków w imieniu czy nazwisku (np. Anna Nowak), to zostawiasz to pole puste.
Daffodil123 Napisano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Napisano 18 Lutego 2016 "all other names used (include names by previous marriage)" - jak najbardziej nazwisko panieńskie pasuje do tej kategorii (zapisane w pełnej formie, z imieniem) "If your native alphabet is in other than roman letters write your name in your native alphabet below" - dokładnie to, co piszą. Jeżeli Twoje obecne imię i/lub nazwisko zawiera znaki spoza angielskiego alfabetu (ą, ć, ę, ł, ó, ś, ź, ż, np. Małgorzata Zając), to w tym polu musisz je zapisać w oryginalnym brzmieniu, tak jak w polskim paszporcie. Jeżeli nie masz polskich/obcych znaków w imieniu czy nazwisku (np. Anna Nowak), to zostawiasz to pole puste. Bardzo dziękuje Ivortm - teraz wszystko jasne :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.