basieńka Napisano 27 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2005 Witam wszystkich gorąco, proszę serdecznie o pomoc. Mam możliwość zapewnienia edukacji w szkołach państwowych w usa dla synka który ma 8 lat. Prosze, pomóżcie. Czy istnieją w polsce programy które umożliwiają otrzymanie takiej wizy. Czy są sprawdzone firmy które zajmują sie takimi sprawami. Dodam, że ja posiadam wize turystyczną. W tym roku w usa byłam 3 razy. Są to wyjazdy krótkie, kilkutygodniowe. Chcę żeby dziecko mogło przebywać legalnie w usa a nie na wizie turystycznej. Dziękuje za każdą pomoc. Pozdrawiam Basieńka
Flame of Udun Napisano 27 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2005 Wiza F1 jest tym o czym myslisz - wiekszosc uczelni w usa wydaje Form I-20A ktora jest potrzebna do jej uzyskania. Raczej nie potrzebujesz posrednika w polsce jesli juz masz uczelnie Troche info na ten temat znajdziesz tutaj: http://usimmigration.visapro.com/F1-Student-Visa.asp F
basieńka Napisano 27 Lipca 2005 Autor Zgłoś Napisano 27 Lipca 2005 Dziękuje bardzo za pomoc. Może znasz i wiesz czy jest to łatwa procedura i jak długo może trwac. Bardzo chciałabym wysłać dziecko na rok do szkoły w usa. A ja mam możliwość odwiedzania go w stanach i ciągłych wyjazdów. Planuje że gdyby mi się udało mogłabym co miesiąc jeździć. Jeszcze raz dziękuje za pomoc Pozdrawiam
mario_dsl Napisano 28 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2005 Jest program, ze dzieci wysyla sie na rok do szkoly ale to jest high school a twoj syn ma dopiero 8 lat takze to odpada, nie wiem po co go wysyłac teraz do USA moze miec potem problemy z jezykiem i w ogole .
Flame of Udun Napisano 29 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 29 Lipca 2005 Niestety nie orientuje sie co do procedury. Radze spytac szkole. F
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.