basieńka Posted July 27, 2005 Report Share Posted July 27, 2005 Witam wszystkich gorąco, proszę serdecznie o pomoc. Mam możliwość zapewnienia edukacji w szkołach państwowych w usa dla synka który ma 8 lat. Prosze, pomóżcie. Czy istnieją w polsce programy które umożliwiają otrzymanie takiej wizy. Czy są sprawdzone firmy które zajmują sie takimi sprawami. Dodam, że ja posiadam wize turystyczną. W tym roku w usa byłam 3 razy. Są to wyjazdy krótkie, kilkutygodniowe. Chcę żeby dziecko mogło przebywać legalnie w usa a nie na wizie turystycznej. Dziękuje za każdą pomoc. Pozdrawiam Basieńka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame of Udun Posted July 27, 2005 Report Share Posted July 27, 2005 Wiza F1 jest tym o czym myslisz - wiekszosc uczelni w usa wydaje Form I-20A ktora jest potrzebna do jej uzyskania. Raczej nie potrzebujesz posrednika w polsce jesli juz masz uczelnie Troche info na ten temat znajdziesz tutaj: http://usimmigration.visapro.com/F1-Student-Visa.asp F Link to comment Share on other sites More sharing options...
basieńka Posted July 27, 2005 Author Report Share Posted July 27, 2005 Dziękuje bardzo za pomoc. Może znasz i wiesz czy jest to łatwa procedura i jak długo może trwac. Bardzo chciałabym wysłać dziecko na rok do szkoły w usa. A ja mam możliwość odwiedzania go w stanach i ciągłych wyjazdów. Planuje że gdyby mi się udało mogłabym co miesiąc jeździć. Jeszcze raz dziękuje za pomoc Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario_dsl Posted July 28, 2005 Report Share Posted July 28, 2005 Jest program, ze dzieci wysyla sie na rok do szkoly ale to jest high school a twoj syn ma dopiero 8 lat takze to odpada, nie wiem po co go wysyłac teraz do USA moze miec potem problemy z jezykiem i w ogole . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame of Udun Posted July 29, 2005 Report Share Posted July 29, 2005 Niestety nie orientuje sie co do procedury. Radze spytac szkole. F Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.