sebus123 Napisano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2016 Jesli nigdy nie wstawilem sie u pracodawcy z programu Work&Travel (2002 rok)czy moge teraz miec jakies problemy sponsorujac sie pracowniczo i wyjezdzajac do ambasady po wize ktora na lotnisku zamienia sie w zielona karte.Prosze o pomoc
zielonywkarty Napisano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2016 no jezeli nie piles u pracodawcy na worku to chyba dobrze. stawic sie nie wstawic ale co zmieniles pracodawce czy jak ? w tamtym czasie to byla wolna amrykanka sponsor w ogole sie nie interesowal workowcami teraz trzeba raporty pisac co miesiac i sie meldowac jak zmieniles prace. powinien byc luz. dopoki nie robi bigosu pracodawca to nie ma sie czym martwic
sebus123 Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2016 no jezeli nie piles u pracodawcy na worku to chyba dobrze. stawic sie nie wstawic ale co zmieniles pracodawce czy jak ? w tamtym czasie to byla wolna amrykanka sponsor w ogole sie nie interesowal workowcami teraz trzeba raporty pisac co miesiac i sie meldowac jak zmieniles prace. powinien byc luz. dopoki nie robi bigosu pracodawca to nie ma sie czym martwicPoprostu sie tam wogole nie wstawilem.Wyladowalem w Bostonie tam tez mialem sie zglosic ale tego nie zrobilem i przylecialem do Chicago i tu juz zostalem
zielonywkarty Napisano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 STAWILEM nie WSTAWILEM , wstawic=byc upitym, upic sie. w 2002 byl luz wiec raczej spij spokojnie. ja mialem podobnie rozne opcje i perypetie z pracodawcami na worku a zielona dosatelem bez problemu
sebus123 Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 STAWILEM nie WSTAWILEM , wstawic=byc upitym, upic sie. w 2002 byl luz wiec raczej spij spokojnie. ja mialem podobnie rozne opcje i perypetie z pracodawcami na worku a zielona dosatelem bez problemu Dzieki A ty byles sponsorowany przez prace? Bo ja tak ale zeby to ukonczyc musze do warszawy wyjechac i stad mije obawy.
zielonywkarty Napisano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2016 jak Cie nie deportowali to nie ma co trzasc galotow. worki rzadza sie swoimi prawami a sponsorowanie pracownicze swoimi. ja mam zielona z dv lottery
georg700 Napisano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2017 Witajcie. Mam pytanie odnośnie SEVIS w przypadku programu trainee, 18 miesięcy. Zaczynam staż 3 kwietnia, ale przyjezdzam do usa 2 tygodnie wcześniej i pozwiedzam troszkę. Natomiast w informacjach dot ptogramu jest, że w ciągu 3 dni od przybycia do USA trzeba zadzwonić do koordynatora. Jak to wygląda? czy trzeba mieć stały adres, czy oni wyślą mi coś na ten adres? Przez 2 tygodnie odkąd przyjadę nie będę miał stałego adresu, bo będę kursował po 3 różnych stanach w hotelach..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.