damianm Napisano 2 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2016 Witam! Chciałbym złożyć wnioski w loterii dla mnie(23l.) i dla mojego ojca. Czy w takim przypadku, czyli gdy jestem powyzej 21 roku zycia jezeli beda to dwa osobne wnioski dla mnie i dla ojca bedzie to traktowane jako dubel? Czy moge smialo takie wnioski skladac?
Joanna30 Napisano 2 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2016 Raczej nie macie takich samych danych, więc nie będzie to dubel
damianm Napisano 2 Listopada 2016 Autor Zgłoś Napisano 2 Listopada 2016 @Joanna30 dziękuję za szybką odpowiedź. Generalnie trochę się w tym wszystkim zamotalem i stąd moje wątpliwości. Rozumiem że jeżeli byłbym poniżej 21 roku życia i mój ojciec otrzymałby Zielona kartę ja niejako mógłbym ja odziedziczyć, prawda? I w takim przypadku moje i jego zgłoszenie mogłoby zostać uznane jako sztuczne zwiększanie szans? A jak wygląda sprawa w sytuacji gdy mam 23 lata? Bo gdzieś czytałem jakiś czas temu, że też istnieje w tym przypadku jakiś sposób na uzyskanie gc po ojcu. Czy tutaj też byłoby tu traktowane jako sztuczne zwiększanie szans?
Joanna30 Napisano 2 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2016 Niczego nie dziedziczysz. Gdybyś miał mniej niż 21 lat, to ojciec wpisałby Ciebie do wniosku i w ten sposób, gdyby wygrał, to polecielibyście razem. Jeśli masz 23 lata, to ojciec nie może Cię "podczepić" pod siebie, ale może Cię ściągnąć do siebie, jeśli wygra i przeniesie się do USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.