Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ciekawi mnie jedna sprawa i zanim zapytam swego pracodawce chce zapytac was jakie mieliscie doswiadczenia z nadgodzinami. Mam na umowie, ze tygodniowo pracuje 40 godzin. A co jesli pracuje w tygodniu jakies 50-60 godzin? Czy nalezy mi sie za te godziny nadliczbowe wieksza stawka na godzine? Bo z moich peyczekow wychodzi ze zawsze mam na godznine tyle samo i mnoza to przez ilosc godzin przepracowanych.

Czekam na odpowiedz, pozdrawiam!

Napisano

Kaya czy macie jakis system rejestracji czasu pracy? Karty odbijane na zegarze czy cos w tym stylu? Masz stale godziny pracy?

Kazda przepracowana godzina w tygodniu powyzej 40 godzin powinna byc platna 150% stawki podstawowej.

Napisano

Mamy takie karty godzinowe. Jak przychodzimy do pracy to nam podpisuja i jak wychodzimy z pracy to nam podpisuja. Wiec smialo moge isc do biura gdzie robia rozliczenia i upomniec sie o moje pieniadze?

Napisano

U mnie jest tak ze pracuje na hauskipingu. Te dodatkowe godziny mam w tej samej firmie tylko ze na kuchni. I tak to wyglada.Na hauskipingu nie mam nadgodzin.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Czy ktos moze mi powiedziec, jak wyglada sprawa ze stawka za overtime w New Jersey? Czy pracodawca ma obowiazek wyplacac 150% podstawowej, nawet zatrudnionym tylko na wakacje? Pytalem juz w innym temacie ale bez echa :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...