Kaya Posted August 1, 2005 Report Posted August 1, 2005 Ciekawi mnie jedna sprawa i zanim zapytam swego pracodawce chce zapytac was jakie mieliscie doswiadczenia z nadgodzinami. Mam na umowie, ze tygodniowo pracuje 40 godzin. A co jesli pracuje w tygodniu jakies 50-60 godzin? Czy nalezy mi sie za te godziny nadliczbowe wieksza stawka na godzine? Bo z moich peyczekow wychodzi ze zawsze mam na godznine tyle samo i mnoza to przez ilosc godzin przepracowanych. Czekam na odpowiedz, pozdrawiam!
Jim Beam Posted August 2, 2005 Report Posted August 2, 2005 Kaya czy macie jakis system rejestracji czasu pracy? Karty odbijane na zegarze czy cos w tym stylu? Masz stale godziny pracy? Kazda przepracowana godzina w tygodniu powyzej 40 godzin powinna byc platna 150% stawki podstawowej.
Kaya Posted August 2, 2005 Author Report Posted August 2, 2005 Mamy takie karty godzinowe. Jak przychodzimy do pracy to nam podpisuja i jak wychodzimy z pracy to nam podpisuja. Wiec smialo moge isc do biura gdzie robia rozliczenia i upomniec sie o moje pieniadze?
Flame of Udun Posted August 2, 2005 Report Posted August 2, 2005 Zalezy jaka firma i jaki stan. Niektore stany maja takie prawo ze firmy ktore sa otwarte na sezon (gl parki rozrywki) nie musza placic 150% za nadgodziny. F
Kaya Posted August 3, 2005 Author Report Posted August 3, 2005 U mnie jest tak ze pracuje na hauskipingu. Te dodatkowe godziny mam w tej samej firmie tylko ze na kuchni. I tak to wyglada.Na hauskipingu nie mam nadgodzin.
Flame of Udun Posted August 3, 2005 Report Posted August 3, 2005 no to ze masz 2 prace w 1 firmie nic mi nie mowi... przeczytaj moj post jeszcze raz... :roll: F
barwinek Posted August 19, 2005 Report Posted August 19, 2005 Czy ktos moze mi powiedziec, jak wyglada sprawa ze stawka za overtime w New Jersey? Czy pracodawca ma obowiazek wyplacac 150% podstawowej, nawet zatrudnionym tylko na wakacje? Pytalem juz w innym temacie ale bez echa
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.