spaniard Napisano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2005 Witam! Wczoraj odkrylem Wasze forum i powiem ze watek o emigracji przeczytalem praktycznie od dechy do dechy, skonczylem o 5 rano, juz bylo widno:) Swietne forum - naprawde. Ale do rzeczy: otrzymalem zawiadomienie o wygranej z dosc niskim numerem juz w maju, po czym oczywiscie wypelnilem i odeslalem wszystko do KCC. Pytania nowicujsza: 1. czy aby sue upewnic ze nasz poczta niczego nie zgubila po drodze mozna do nich zadzwonic z pytaniem czy doszlo? (nie chce zeby pomysleli o mnie jak o natrecie:) ? 2. rozumiem ze teraz musze postarac sie o oferte pracy / gwarancje na koncie (bo sponsoring wykluczam, nie mam tam nikogo). Czy oba warunki musza byc spelnione, czy wystarczy tylko jeden z nich? Pzreczytalem gdzies na forum tutaj ze oferta pracy ma wyzszy priorytet. Mam nadzieje ze Was nie zanudzilem. Pozdrowka!
justiki Napisano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2005 jak najbardziej mozna do nich zadzwonic, przygotuj sobie tylko numer sprawy, bo beda o to pytac, mozesz tez napisac e-maila. Odpisuja srednio po tygodniu. Jesli chcesz jeszcze poczytac o zielonej karcie to polecam. www.google.pl nastepenie kliknij w grupy dyskusyjne, a potem wpisz w wyszukiwarce alt.pl.usa-loteria. Duzo przydatnych informacji. Odnosnie oferty pracy czy tez zabezpieczen finansowych. Musisz miec jedno albo drugie. Znam osobe, ktora miala tylko zabezpieczenie finansowe plus mieszkanie i dostala zielona karte. Nie miala ofert pracy, bo po prostu jej nie zdobyla przez internet. Znam tez osobe, ktora nie dostala zielonej karty. To ja pozdrawiam i powodzenia zycze, J.
Snoopy Napisano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2005 Ja nie miałem opasłego konta, ba nawet się bałem że przez to nici z wyjazdu i dostałem, nawet mnie nie zapytali co zamierzam robić na miejscu. Chyba nie należy wychylać się ze znajomością angielskiego. Przynajmniej ja nie udawałem bo zbyt biegły w tym temacie nie jestem, i z żoną bach! dostaliśmy, nawet mieliśmy jeden odpis skrócony i dowoziłem pełny za kilka dni, a na gwarancje finansowe konsul nawet nie zerknął. Pracy też żadnej nie miałem nagranej i rodziny też brak w USA, awięc uszy do góry!
klakier Napisano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2005 czy moglabys opisac dlaczego Tobie sie nie udalo uzyskac GC. w konsuacie Ci odmowili, czy w ogole nie mialas wezwania na rozmowe. Bardzo prosze opisz swoj przypadek. Ja tez wylosowalem w dv2006 i nie chcialbym czegos spaprac
justiki Napisano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2005 Juz odpowiadam. Nie dostalam zielonej karty, gdyz w tym roku bardzo szybko skonczyly sie wizy imigracyjne dla Europy. Zatrzymalo sie dla Europy na 20500, Ukraina 18700. Dla porownania zeszla loteria to 28700. Wiec o 8200 numerow spraw mniej nie zostalo w ogole zaproszonych na rozmowe. Wsrod nich bylam i ja. Moj numer sprawy nie byl jakis wysoki. 23xxx Przecietny. Jednak w tej loterii nie udalo mi sie. Coz to nazywa sie kulawe szczescie :cry: Bede sledzic numery spraw w tym roku. Ciekawe do jakiego dojdzie... Pozdrawiam i powodzenia zycze, Justyna
spaniard Napisano 22 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2005 Okej Zadzwonilem do KCC i powiedzieli mi ze mam rozmowe na poczatku pazdziernika. Ale wciaz jest dylemat czy emigrowac czy nie? Hej, a moze zwyciezcy DV-2006 podchwycili by temat ci co maja rozterki czy chca wyjechac czy nie? Jakie stany biora pod uwage na osiedlenie sie? etc... Fajnie jakby ten topik podchwycili wszyscy z DV-2006 i pisali o wszystkim zwiaznym z wyjazdem. Pozdrawiam!
klakier Napisano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2005 witaj kiedy dzwoniles do kkc ze ci juz powiedzieli o rozmowie? jaki miales case number?
klakier Napisano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2005 ja tez sie dowiedziaem mailem od kcc o termine rozmowy. mam dokladnie 11 pzdziernika a ty kiedy masz ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.