Skocz do zawartości

Geoinformatyk(tancerz) w USA

edgarsztuce

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć :)

To mój pierwszy post tutaj ;) trochę się już naczytałem całego forum, super że jest taka inicjatywa :) 
Trochę o sobie: lat 21, ostatni rok licencjatu (w planach jeszcze magisterka), od 15 lat uprawiam sportowo taniec towarzyski(kurs instruktora mam skończony, wydany także w wersji anglojęzycznej :) ). O stanach dopiero zaczynam myśleć, albo zgłosić się do kolejnej loterii wizowej(jeżeli się w ogóle odbędzie), albo wiza dla sportowców. Myślałem o KY, OH, IN, MN ;) 
Wracając do meritum sprawy, mianowicie szukając informacji na temat pracy geoinformatyka GIS, ArcMap, SQL, JAVA, C++ (dwa pierwsze najbardziej mnie interesują, w skrócie jest to wykonywanie analiz przestrzennych na jakichkolwiek danych, tworzenie wizualizacji 3D czy map do nawigacji). Czy w USA ciężko znaleźć czy jest jakiekolwiek zapotrzebowanie na takie ustrojstwa czy nie? :( Czy ktoś z Was, miałby możliwość dopytania się albo wie gdzie szukać informacji na ten temat? Ewentualnie czy otwarcie własnego biznesu wchodzi w grę? Ciężko takiego przedsięwzięcia jest się tam podjąć?
Czy gdyby z geoinformatyką się nie udało to nie boję się podjąć pracy w innym zawodzie ;) tancerze mają ciężko? Mam nadzieję, że jest ktoś tutaj kto chociażby dla przyjemności lubi się pobujać w rytm muzyki :) 
Byłbym wdzięczny za każdą odpowiedź, tą miłą jak i niekoniecznie przyjemną. Łatwo się mnie nie pozbędziecie, jak już sobie coś postanowię to zawszę to osiągnę :D 

Pozdrawiam E ;) 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...