Skocz do zawartości

Lufthansa uzupelnienie danych

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytania są takie :

Kraj wystawiający: (wszystkie kraje do wyboru)  - 

Kraj do którego wydano wizę: (tylko niemcy , polska, usa) 

Może teraz uda nam się dojść do ostatecznej wersji:)

• Odpowiedzi 23
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Misfer, przerabiam te pytania co roku. 

Czy te pytania są po polsku czy angielsku? 

Na tak postawione pytania odpowiedź jest: USA i USA, ale... Jeśli sam nie tlumaczyles pytań. Ja wypełniam APIS po angielsku i po problemie. 

Możesz dać wersję angielską? 

Napisano

Pytania są dokładnie jak napisałem wyżej  i takie kraje do wyboru jak nad Twoja odpowiedzią . Zaraz zmienię język. Są to pytania na stronie lufthansy do danych wizowych, 

Czyli jednak nie jak sly uwazal i ja zreszta tez ze polska wystawiajaca

Napisano

Issuing country  (wszystkie do wyboru)

Issuing date   (data wydania wizy)

Country for which visa applies (tylko niemcy, polska, usa)

we wzorze jak wypełnić i-94 było tak:

Passport Number: Numar paszportu
Country of Issuance: Kraj który wydał wizę wjazdowa do USA
Date of Entry (MM/DD/YYYY): Data przekroczenia granicy z USA Podajemy w formacie miesiąc/dzień/rok (znajduje się ona na pieczątce, którą służby celne na lotnisku w USA wbiły nam do paszportu)

link ponizej

http://www.interameryka.com/2013/06/formularz-wizowy-i-94-przy-wjezdzie-do-usa/

Dla wyjasnienia :). Wiem jaki kraj wydaje (usa), do jakiego lece (usa) ale nie wiem jak mysla urzednicy w usa, bo oni tez wiedza ze wiza jest od nich ale czy im nie chodzi gdzie mi ja wydano bo wiadomo ze nie bylem w usa po nia tylko w polsce i tutaj tkwi myk:)

Napisano

Kraj wydania - Masz racje tak bylo w i-94

Państwo wydające- ok USA, ale czy nie w Twoim przypadku bo mieszkasz w USA z tego co widzę po lokalizacji. 

Szczerze to już zakręciłem się. Pasuje mi już wszystko:). Może jeszcze ktoś z Polski kto kupował w lufthansie się wypowie.

Napisano
11 minut temu, misfer napisał:

Kraj wydania - Masz racje tak bylo w i-94

Państwo wydające- ok USA, ale czy nie w Twoim przypadku bo mieszkasz w USA z tego co widzę po lokalizacji. 

Szczerze to już zakręciłem się. Pasuje mi już wszystko:). Może jeszcze ktoś z Polski kto kupował w lufthansie się wypowie.

Nie ma znaczenia gdzie mieszkam bo mam wizę. APIS wypełniam w Polsce. Nie różnię się niczym od ciebie. Wizę do USA wydaje USA ZAWSZE poza USA. 

Napisano

Kaer - brałeś udział w podobnej rozmowie, dalej szperałem na forum i google temat świeży bo 2015 

cytuje:

"Zadzwoniłem do Lufthansy, dla potomności tak powinno być poprawnie (mimo zgryźliwych uwag):

Kraj zamieszkania: Polska

Kraj wystawiający: USA

Kraj do którego wydano wizę: USA"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...