misfer Napisano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 Pytania są takie : Kraj wystawiający: (wszystkie kraje do wyboru) - Kraj do którego wydano wizę: (tylko niemcy , polska, usa) Może teraz uda nam się dojść do ostatecznej wersji:)
KaeR Napisano 6 Maja 2017 Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 Misfer, przerabiam te pytania co roku. Czy te pytania są po polsku czy angielsku? Na tak postawione pytania odpowiedź jest: USA i USA, ale... Jeśli sam nie tlumaczyles pytań. Ja wypełniam APIS po angielsku i po problemie. Możesz dać wersję angielską?
misfer Napisano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 Pytania są dokładnie jak napisałem wyżej i takie kraje do wyboru jak nad Twoja odpowiedzią . Zaraz zmienię język. Są to pytania na stronie lufthansy do danych wizowych, Czyli jednak nie jak sly uwazal i ja zreszta tez ze polska wystawiajaca
misfer Napisano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 Issuing country (wszystkie do wyboru) Issuing date (data wydania wizy) Country for which visa applies (tylko niemcy, polska, usa) we wzorze jak wypełnić i-94 było tak: Passport Number: Numar paszportuCountry of Issuance: Kraj który wydał wizę wjazdowa do USADate of Entry (MM/DD/YYYY): Data przekroczenia granicy z USA Podajemy w formacie miesiąc/dzień/rok (znajduje się ona na pieczątce, którą służby celne na lotnisku w USA wbiły nam do paszportu) link ponizej http://www.interameryka.com/2013/06/formularz-wizowy-i-94-przy-wjezdzie-do-usa/ Dla wyjasnienia :). Wiem jaki kraj wydaje (usa), do jakiego lece (usa) ale nie wiem jak mysla urzednicy w usa, bo oni tez wiedza ze wiza jest od nich ale czy im nie chodzi gdzie mi ja wydano bo wiadomo ze nie bylem w usa po nia tylko w polsce i tutaj tkwi myk:)
KaeR Napisano 6 Maja 2017 Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 USA i USA W I-94 jest country of issuance czyli Polska.
misfer Napisano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 Kraj wydania - Masz racje tak bylo w i-94 Państwo wydające- ok USA, ale czy nie w Twoim przypadku bo mieszkasz w USA z tego co widzę po lokalizacji. Szczerze to już zakręciłem się. Pasuje mi już wszystko:). Może jeszcze ktoś z Polski kto kupował w lufthansie się wypowie.
KaeR Napisano 6 Maja 2017 Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 11 minut temu, misfer napisał: Kraj wydania - Masz racje tak bylo w i-94 Państwo wydające- ok USA, ale czy nie w Twoim przypadku bo mieszkasz w USA z tego co widzę po lokalizacji. Szczerze to już zakręciłem się. Pasuje mi już wszystko:). Może jeszcze ktoś z Polski kto kupował w lufthansie się wypowie. Nie ma znaczenia gdzie mieszkam bo mam wizę. APIS wypełniam w Polsce. Nie różnię się niczym od ciebie. Wizę do USA wydaje USA ZAWSZE poza USA.
misfer Napisano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 Kaer - brałeś udział w podobnej rozmowie, dalej szperałem na forum i google temat świeży bo 2015 cytuje: "Zadzwoniłem do Lufthansy, dla potomności tak powinno być poprawnie (mimo zgryźliwych uwag): Kraj zamieszkania: Polska Kraj wystawiający: USA Kraj do którego wydano wizę: USA"
KaeR Napisano 6 Maja 2017 Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 Czyli USA i USA, jak już powiedziałem wcześniej.
misfer Napisano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Napisano 6 Maja 2017 Dokładnie tak, po długich i ciężkich próbach ustaliliśmy wersję ostateczną.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.