bigi89 Napisano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2018 Cześć Przeniosłem się do amerykańskiego oddziału mojej firmy i razem z dziewczyna szukamy teraz sposobu na jej stały, legalny przyjazd i pobyt w USA. Jedną z opcji wydaje się jej przyjazd na studia. Poszukaliśmy trochę w internecie i znaleźliśmy relatywnie tani uniwersytet, który prowadzi kurs post graduate online, a na uczelni trzeba sie pojawiać tylko na jeden weekend w miesiącu. Moje pytanie brzmi czy jeżeli mieszkalibyśmy w North Carolina a uniwersytet jest 5 godzin drogi od nas w Pensylwanii, to czy konsul uzna to za coś podejrzanego i może odmówić wizy? Rozumiem, ze z jego punktu widzenia normalne jest zamieszkanie w miejscu studiów. Czy ktoś z Was może spotkał się z takim przypadkiem i może cos doradzić? Dodam jeszcze, chociaż nie wiem czy to ma znaczenie dla konsula, ze posiada ważną wize B1/B2 i była w USA raz w zeszłym roku. Z góry dzięki za pomoc.
vlade Napisano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2018 Musi być fizycznie obecna na zajeciach, chyba tylko jeden przedmiot może byc robiony zdalnie. Malzenstwo jest najprostszym rozwiązaniem.
Aguta Napisano 7 Marca 2018 Zgłoś Napisano 7 Marca 2018 Jak dziewczyna idzie do konculatu i sie beda pytac gdzie bedzie mieszkac, to niehc po prostu da adres hotelu/ hostelu i powie ze najpierw tam, w hotelu bedzie mieszzkac a potem jak juz bedzie w Ameryce to bedzie szukac pokoju do wynajecia, mysle ze tak wiekszosc ludzi nawet robi, wiec i moze ona tak powiedziec. PS. upewnij sie, ze ten uniwersytet jest ok dla miedzynarodowych studentow. Sama bylam kiedys miedzynarodowym studentem, i wiem ze moim wymaganiem bylo chodzic fizycznie do szkoly i nie moglam brac wiecej niz jedna klase online. Nie wiem jak ta szkola dziala, skoro raz w miesiacu by przyhcodzila do szkoly. Mozna zapytac jaka to skzola jest?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.