tomek. Posted August 27, 2005 Report Share Posted August 27, 2005 Znalazlem na tym orum informacje ze mozna na granicy odebrac tax tylko trzeba miec TAX REFOUND BILL, i chialem sie zapytac co to jest, czy to jakis specjalny rachunek ? dostalem juz zwykly ale kupilem laptopa 2 dni tem wiec mysle ze jeszcze moge dostac jakis inny rachunek tylko nie wiem dokladnie co to jest i czy w sklepie beda wiedziec o co chodzi. I gdzie na granicy mam szukac kogos kto mi to zwroci ? juz w polsce ? czy w usa, - mam jeszcze przesiadke w kopenchadze, wiec mysle ze musze na lotnisku przy wylocie z usa ale jak ktos moze to prosze o portwierdzenie. Z gory dzieki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted August 28, 2005 Report Share Posted August 28, 2005 nigdy nie korzystalem z tego, ale jesli mnie pamiec nie myli, to musi na sklepie byc naklejka "tax refund" - w polsce co drugi sklep ma taka - na pewno zauwazyles. i podczas zakupu musisz poprosic sprzedawce o specjalny rachunek. z tego co pamietam, to kase mozesz najwczesniej juz dostac na lotnisku, ale dopiero w strefie tranzytowej.... potem CHYBA bedziesz mogl sie ubiegac o tez w kopenhadze i w polsce po wyladowaniu - bedziesz musial pokazac ten sprzet co kupiles rachunki - i oni to podstempluja i zwroca kase. - co do tej procedury nie jestem pewien - pamietam to jedynie z opowiadan kuzynki, ktora sie w to ciagle bawila. - ja z tego nigdy nie korzystalem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek. Posted September 17, 2005 Author Report Share Posted September 17, 2005 moze teraz przy powrotach ktos sie zorientowal dokladnie jak z tym jest ? z gory dzieki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.