xmareckix Napisano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2005 witam jutro będę wypełniał druki ds 156 i 157 , jest troszke niejasnosci w objaśnieniach i niewiem co mam w niektórych punktach napisać punkt 22 - data podróży do usa ?? - jeszce nie wiem kiedy dokładnie :cry: punkt 26 - jak długo zamierzam zostać - podawać tą wartość jako dni , czy jako miesiące np . " dwa miesiące " czy " 60 dni " ?? punkt 27 - jaki jest cel podróży - tu mam dylemat bo jadę do przyjaciółki punkt 28 - kto pokryje koszt podróży - co tu wpisac , jesli osoba z usa to podać jej imie i nazwisko ? jak ja osobiscie to podać moje imie i nazwisko ?? punkt 34 - imiona i nazwiska osób co ze mną podróżują - a jak podróżuję sam co mam tam wpisać ? kolejna bardzo wazna sprawa : moje nazwisko posiada polskie znaki typu ł , ś ,ó - ich nie można na tym wniosku uzyć tak ??? powinno byc l,s,o - tak ?? dziekuje za podpowiedzi i pomoc :wink: :idea:
xmareckix Napisano 28 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2005 i jeszce teraz o ds 157 tez mam wiele niejasnosci i prosze o pomoc punkt 1 i 2 - czy w tych punktach uzywać polskie znaki ł , ś , ó ??? punkt 4 - nazwa klanu - co tu wpisać ?? punkt 7 - imie i nazwisko matki - czy tu chodzi o nazwisko panienskie ? punkt 13 - wszystkie organizacje zawodowe itp - o co tu chodzi , co tu wpisac ?? punkt 15 - okres służby wojskowej - czyli te daty od .. do - tak ?? punkt 18 - czy rozpoczał pan juiz przygotowania do podróży - a tutaj co wpisac jak jeszce nie rozpocząłlem ?? czy w czasie wypełniania tych róbryk wszystkich można używać polskich znaków ????? dziekuje za każdą pomoc :!: :!: :!:
Jarek1122 Napisano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2005 witam jutro będę wypełniał druki ds 156 i 157 , jest troszke niejasnosci w objaśnieniach i niewiem co mam w niektórych punktach napisać punkt 22 - data podróży do usa ?? - jeszce nie wiem kiedy dokładnie :cry: Wpisz mniej wiecej kiedy pnanujesz. listopad czy grudzien, nie wiem kiedy chesz lecieć. punkt 26 - jak długo zamierzam zostać - podawać tą wartość jako dni , czy jako miesiące np . " dwa miesiące " czy " 60 dni " ?? Wpisz dwa miesiące punkt 27 - jaki jest cel podróży - tu mam dylemat bo jadę do przyjaciółki Turystyczny punkt 28 - kto pokryje koszt podróży - co tu wpisac , jesli osoba z usa to podać jej imie i nazwisko ? jak ja osobiscie to podać moje imie i nazwisko ?? Możesz wpisać że podróż sam , a pobyt osoba zapraszająca. punkt 34 - imiona i nazwiska osób co ze mną podróżują - a jak podróżuję sam co mam tam wpisać ? Wpisz sam kolejna bardzo wazna sprawa :moje nazwisko posiada polskie znaki typu ł , ś ,ó - ich nie można na tym wniosku uzyć tak ??? powinno byc l,s,o - tak ?? Tak
Jarek1122 Napisano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2005 i jeszce teraz o ds 157 tez mam wiele niejasnosci i prosze o pomocpunkt 1 i 2 - czy w tych punktach uzywać polskie znaki ł , ś , ó ??? Tak punkt 4 - nazwa klanu - co tu wpisać ?? Jak jesteś w klanie to napisz nazwe jak nie to , niedotyczy lub brak. punkt 7 - imie i nazwisko matki - czy tu chodzi o nazwisko panienskie ? Przecież nie jest tam napisane panieńskie tylko nazwisko które teraz nosi. punkt 13 - wszystkie organizacje zawodowe itp - o co tu chodzi , co tu wpisac ?? Jeśli nie wiesz tzn że nie byłeś w żadnej, wiec napisz brak. punkt 15 - okres służby wojskowej - czyli te daty od .. do - tak ?? W tym punkcie nie ma czegoś takiego jak okres służby wojskowej, przeczytaj jeszcze raz to pytanie. punkt 18 - czy rozpoczał pan juiz przygotowania do podróży - a tutaj co wpisac jak jeszce nie rozpocząłlem ?? Jesli nie to zaznacz odpowiedz nie. czy w czasie wypełniania tych róbryk wszystkich można używać polskich znaków ????? Nie.
xmareckix Napisano 31 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2005 sorry że zadaje takie śmieszne pytania , ale drukarka drukuje mi na trzech kartkach - a jak powinno być poprawnie wydrukowane ds 156 ??
wiola Napisano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2005 Miałam na trzech i bylo ok - staralam sie o wize w Wawie Jesli chcesz na dwoch - ustaw w opcjach drukowania, nie <wszystko>, lecz <strony> - najpierw 1; na drugiej stronie 2; i 3 na drugiej kartce I tak do skutku To nie jest trudne, próbowałam i poradzilam sobie wiec ty też dasz radę
xmareckix Napisano 5 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 5 Września 2005 opłata za wize to równowartość w złotówkach 100 dolarów - tak ??? bo musze wpłacić jutro proszę o potwierdzenie dzieki !!!!!!!!!!!!!!!!!
Jarek1122 Napisano 5 Września 2005 Zgłoś Napisano 5 Września 2005 opłata za wize to równowartość w złotówkach 100 dolarów - tak ???bo musze wpłacić jutro proszę o potwierdzenie dzieki !!!!!!!!!!!!!!!!! Prosze na stronie głownej ambasady jest napisane 100$ - 340zł. http://poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_photo.html
xmareckix Napisano 5 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 5 Września 2005 a ile sie płaci za przesłanie paszportu do domu ??
Jarek1122 Napisano 5 Września 2005 Zgłoś Napisano 5 Września 2005 a ile sie płaci za przesłanie paszportu do domu ?? Około 30 zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.