xmareckix Napisano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2005 witam jutro będę wypełniał druki ds 156 i 157 , jest troszke niejasnosci w objaśnieniach i niewiem co mam w niektórych punktach napisać punkt 22 - data podróży do usa ?? - jeszce nie wiem kiedy dokładnie :cry: punkt 26 - jak długo zamierzam zostać - podawać tą wartość jako dni , czy jako miesiące np . " dwa miesiące " czy " 60 dni " ?? punkt 27 - jaki jest cel podróży - tu mam dylemat bo jadę do przyjaciółki punkt 28 - kto pokryje koszt podróży - co tu wpisac , jesli osoba z usa to podać jej imie i nazwisko ? jak ja osobiscie to podać moje imie i nazwisko ?? punkt 34 - imiona i nazwiska osób co ze mną podróżują - a jak podróżuję sam co mam tam wpisać ? kolejna bardzo wazna sprawa : moje nazwisko posiada polskie znaki typu ł , ś ,ó - ich nie można na tym wniosku uzyć tak ??? powinno byc l,s,o - tak ?? dziekuje za podpowiedzi i pomoc :wink: :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmareckix Napisano 28 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2005 i jeszce teraz o ds 157 tez mam wiele niejasnosci i prosze o pomoc punkt 1 i 2 - czy w tych punktach uzywać polskie znaki ł , ś , ó ??? punkt 4 - nazwa klanu - co tu wpisać ?? punkt 7 - imie i nazwisko matki - czy tu chodzi o nazwisko panienskie ? punkt 13 - wszystkie organizacje zawodowe itp - o co tu chodzi , co tu wpisac ?? punkt 15 - okres służby wojskowej - czyli te daty od .. do - tak ?? punkt 18 - czy rozpoczał pan juiz przygotowania do podróży - a tutaj co wpisac jak jeszce nie rozpocząłlem ?? czy w czasie wypełniania tych róbryk wszystkich można używać polskich znaków ????? dziekuje za każdą pomoc :!: :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek1122 Napisano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2005 witam jutro będę wypełniał druki ds 156 i 157 , jest troszke niejasnosci w objaśnieniach i niewiem co mam w niektórych punktach napisać punkt 22 - data podróży do usa ?? - jeszce nie wiem kiedy dokładnie :cry: Wpisz mniej wiecej kiedy pnanujesz. listopad czy grudzien, nie wiem kiedy chesz lecieć. punkt 26 - jak długo zamierzam zostać - podawać tą wartość jako dni , czy jako miesiące np . " dwa miesiące " czy " 60 dni " ?? Wpisz dwa miesiące punkt 27 - jaki jest cel podróży - tu mam dylemat bo jadę do przyjaciółki Turystyczny punkt 28 - kto pokryje koszt podróży - co tu wpisac , jesli osoba z usa to podać jej imie i nazwisko ? jak ja osobiscie to podać moje imie i nazwisko ?? Możesz wpisać że podróż sam , a pobyt osoba zapraszająca. punkt 34 - imiona i nazwiska osób co ze mną podróżują - a jak podróżuję sam co mam tam wpisać ? Wpisz sam kolejna bardzo wazna sprawa :moje nazwisko posiada polskie znaki typu ł , ś ,ó - ich nie można na tym wniosku uzyć tak ??? powinno byc l,s,o - tak ?? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek1122 Napisano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2005 i jeszce teraz o ds 157 tez mam wiele niejasnosci i prosze o pomocpunkt 1 i 2 - czy w tych punktach uzywać polskie znaki ł , ś , ó ??? Tak punkt 4 - nazwa klanu - co tu wpisać ?? Jak jesteś w klanie to napisz nazwe jak nie to , niedotyczy lub brak. punkt 7 - imie i nazwisko matki - czy tu chodzi o nazwisko panienskie ? Przecież nie jest tam napisane panieńskie tylko nazwisko które teraz nosi. punkt 13 - wszystkie organizacje zawodowe itp - o co tu chodzi , co tu wpisac ?? Jeśli nie wiesz tzn że nie byłeś w żadnej, wiec napisz brak. punkt 15 - okres służby wojskowej - czyli te daty od .. do - tak ?? W tym punkcie nie ma czegoś takiego jak okres służby wojskowej, przeczytaj jeszcze raz to pytanie. punkt 18 - czy rozpoczał pan juiz przygotowania do podróży - a tutaj co wpisac jak jeszce nie rozpocząłlem ?? Jesli nie to zaznacz odpowiedz nie. czy w czasie wypełniania tych róbryk wszystkich można używać polskich znaków ????? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmareckix Napisano 31 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 sorry że zadaje takie śmieszne pytania , ale drukarka drukuje mi na trzech kartkach - a jak powinno być poprawnie wydrukowane ds 156 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiola Napisano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Miałam na trzech i bylo ok - staralam sie o wize w Wawie Jesli chcesz na dwoch - ustaw w opcjach drukowania, nie <wszystko>, lecz <strony> - najpierw 1; na drugiej stronie 2; i 3 na drugiej kartce I tak do skutku To nie jest trudne, próbowałam i poradzilam sobie wiec ty też dasz radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmareckix Napisano 5 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Września 2005 opłata za wize to równowartość w złotówkach 100 dolarów - tak ??? bo musze wpłacić jutro proszę o potwierdzenie dzieki !!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek1122 Napisano 5 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Września 2005 opłata za wize to równowartość w złotówkach 100 dolarów - tak ???bo musze wpłacić jutro proszę o potwierdzenie dzieki !!!!!!!!!!!!!!!!! Prosze na stronie głownej ambasady jest napisane 100$ - 340zł. http://poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_photo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmareckix Napisano 5 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Września 2005 a ile sie płaci za przesłanie paszportu do domu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek1122 Napisano 5 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Września 2005 a ile sie płaci za przesłanie paszportu do domu ?? Około 30 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.