agata.ciszewska Napisano 25 Września 2018 Zgłoś Napisano 25 Września 2018 Witam, mam parę do osób które uczęszczały do BIR Training Center. Chciałabym rozpocząć tam naukę od grudnia tego roku. Bardzo proszę o odpowiedzi na następujące pytania 1) jak wyglada plan lekcji ? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat ilości zajęć w tygodniu 2) czy jest tam parking dla studentów ? Czy lepiej dojeżdżać autobusem ? Chodzi mi dokładnie o lokalizacje O’hare. 3) czy zapisując się jeszcze z Polski jest w stanie porozmawiać ze mną osoba mówiąca po polsku czy „dyrekcja” jest tylko angielsko-języczna? 4) czy za szkole można płacić na raty ? Czy tylko opłata całościowa wchodzi w grę ? Bardzo proszę o odpowiedzi na pytania, zależy mi ... z góry dzięki !
Gość Napisano 25 Września 2018 Zgłoś Napisano 25 Września 2018 A już cię do szkoły przyjeli? Bo to trochę mało czasu zostaje na załatwienie wizy. Nie ma żadnych rat. Jednym z wymogów wizy jest (zakładam że chcesz jechać na wizie studenckiej) Evidence of funds to cover tuition and living expenses for either the length of your study Co znaczy tyle że w ambasadzie musisz pokazać że masz kasę na cały okres nauki + wydatki na życie. Pytanie czy możesz z kimś tam rozmawiać po polsku jest trochę śmieszne. Generalnie wszystkie informacje powinnaś znaleźć tutaj http://www.english-chicago.com/applying-from-abroad.html
agata.ciszewska Napisano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2018 Czyli całą sumę za okres nauki muszę wpłacić zanim rozpocznę naukę ? Mam problem z kontaktem z tą szkołą ponieważ gdy próbuje aplikować to wyświetla mi się error
Gość Napisano 25 Września 2018 Zgłoś Napisano 25 Września 2018 1 minutę temu, agata.ciszewska napisał: Czyli całą sumę za okres nauki muszę wpłacić zanim rozpocznę naukę ? Mam problem z kontaktem z tą szkołą ponieważ gdy próbuje aplikować to wyświetla mi się error To do nich zadzwoń. :p Takimi rzeczami jak parking nie martwilabym się dopóki się do szkoły nie dostaniesz i nie będziesz mieć wizy. Najpierw musisz się dostać do szkoły i wtedy szkoły wyda ci dopiero dokumenty uprawniające do wizy studenckiej. Musisz przedstawić dowody na związku z PL i dowód na to że Cię stać na szkole. To czy szkoła rozkłada wpłatę na raty zależy od nich i możesz do nich zadzwonić i się dowiedzieć. Ale w ambasadzie muszą widzieć że będzie cię stać na naukę i życie w US, szczególnie że na tej wizie nie można pracować.
agata.ciszewska Napisano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2018 Dobra, chyba najlepiej będzie zadzwonić ;) dzięki za info ! a nie wiesz może ile godzin tygodniowo trwają zajęcia ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.