Kati Napisano 2 Września 2005 Zgłoś Napisano 2 Września 2005 Witam, Mam kilka pytań dotyczących krótkiego wyjazdu do NYC. 1) Czy warto wybrać się na 10 - 12 dni do Nowego Yorku? 2) Co zobaczyć w tym czasie? 3) Czy lepiej lecieć bezpośrednio czy z przesiadką (o ile przesiadka przedłuża podróż)? Pozdrawiam K.
karla Napisano 5 Września 2005 Zgłoś Napisano 5 Września 2005 Na pewno warto pojechac do NYC , moim zdaniem wystraczy tydzien zeby zobaczyc najwazniejsze miejsca w tym miescie , ale dluzszy pobyt tez nie zaszkodzi (zakupy , mozna zrobic spokojniej ) ... co warto zobaczyc :oczywiscie Time Square (polecam w nocy !) tam znajdziesz Museum Madame Tussaud`s , idac dalej warto wejsc do Central Parku (59th-110th), poza tym Chinatown , Empire State Bulding , Grand Central Terminal (42th ) ,miejsce gdzie staly World Trade Center , na Bronxie polecam - zoo:) i byly juz posty na ten temat , to wkleje : http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=2411
Kati Napisano 5 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 5 Września 2005 Dzięki karla, Bałam się, że 10-12 dni to za mało
lelaa Napisano 6 Września 2005 Zgłoś Napisano 6 Września 2005 Warto, warto, nawet bardzo! Ja mam same miłe wspomnienia, byłam miesiąc! Ale czas którym dysponujesz też wystarczy. Polecam Ci przewodnik Pascala po NYC z serii Dookola swiata. Sa trasy i wiele ciekawych informacji. Ja korzystalam, delikatnie modyfikowałam program, ale polecam bardzo. Milego pobytu.
barwinek Napisano 12 Września 2005 Zgłoś Napisano 12 Września 2005 Czy ktos moze mi polecic jakis tani nocleg? Sa jakies szanse zeby znalezc cos tanszego niz 25 $ za noc? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.