Skocz do zawartości

Wyjazd do NYC

Kati

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Mam kilka pytań dotyczących krótkiego wyjazdu do NYC.

1) Czy warto wybrać się na 10 - 12 dni do Nowego Yorku?

2) Co zobaczyć w tym czasie?

3) Czy lepiej lecieć bezpośrednio czy z przesiadką (o ile przesiadka przedłuża podróż)?

Pozdrawiam

K.

Napisano

Na pewno warto pojechac do NYC , moim zdaniem wystraczy tydzien zeby zobaczyc najwazniejsze miejsca w tym miescie , ale dluzszy pobyt tez nie zaszkodzi (zakupy , mozna zrobic spokojniej :D) ... co warto zobaczyc :oczywiscie Time Square (polecam w nocy !) tam znajdziesz Museum Madame Tussaud`s , idac dalej warto wejsc do Central Parku (59th-110th), poza tym Chinatown , Empire State Bulding , Grand Central Terminal (42th ) ,miejsce gdzie staly World Trade Center , na Bronxie polecam - zoo:)

i byly juz posty na ten temat , to wkleje : http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=2411

Napisano

Warto, warto, nawet bardzo! Ja mam same miłe wspomnienia, byłam miesiąc! Ale czas którym dysponujesz też wystarczy. Polecam Ci przewodnik Pascala po NYC z serii Dookola swiata. Sa trasy i wiele ciekawych informacji. Ja korzystalam, delikatnie modyfikowałam program, ale polecam bardzo. Milego pobytu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...