Filip123 Napisano 9 Października 2018 Zgłoś Napisano 9 Października 2018 Wiem, ze jak sie bierze do Polski z USA samochod na mienie przesiedlencze to musi on byc uzytkowany w USA 6 miesiecy lub wiecej. Czy liczy sie data zakupu? czy data rejestracji? Czy moze obydwie daty? Moge miec samochod zarejestrowany do miesiaca wstecz (temporary registration), przed data zakupu. Czy nadal powinienem go trzymac 6 miesiecy od daty na umowie kupna?
lucekZ Napisano 9 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2018 Witam wszystkich forumowiczów - śledze forum od wielu lat ale dopiero teraz mam pytanie na które nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi we wcześniejszych postach Tak więc chciałbym zapytać - czy ktoś ma jakieś doświadczenia z transportem samochodu "na mienie" z Chicago do Polski? Najsensowniejsza się wydaje się oferta Polameru - "all inclusive" z wszystkimi formalnościami, odbiór auta w Warszawie (co mi akurat bardzo pasuje) ale czytalem o nich różne niekoniecznie najlepsze opinie - aczkolwiek dotyczące głównie paczek. Są też inne firmy, jednak zwykle oferują one wyłącznie transport przez ocean, a potem trzeba samemu odebrac auto z portu i załatwić zwolnienie z cła itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.