Lucas Napisano 3 Września 2005 Zgłoś Napisano 3 Września 2005 Witam!!! Mam mały dylemat.Otóż jestem niepełnoletni i mam 17 lat. Mam zaproszenie od siostry i szwagra z Chicago. Mam jedno pytanie. Czy muszę koniecznie mieć poświadczenie notarialne obojga rodziców ze wyrazaja zgode na mój wyjazd.Rodzice zgadzaja sie na wyjazd ale nie mogą stawić sie ani w konsulacie w Krakowie ani udać sie do notariusza. Poradźcie co mam zrobić.Wiem ze po ukańczeniu 16 roku życia moge stawić sie u konsula bez rodziców ale nie wiem czy muszę mieć poświadczenie notarialne zgody obojga rodziców.Pomóżcie. Pozdrowienia.Łukasz :roll:
Lucas Napisano 3 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 3 Września 2005 Zastanawiam sie dlaczego nikt mi nie odpisze na mój post.Mam pilna sprawę poradźcie???
Chomik Napisano 3 Września 2005 Zgłoś Napisano 3 Września 2005 Moze dlatego, ze nie wiemy? :roll: Przepis sie zmienil - teraz dotyczy to dzieci do 14. roku zycia. Mozesz zatem (i tak moglbys) spokojnie isc samemu do Ambasady. O poswiadczeniu notarialnym nigdy nie slyszalem. :cry:
ginger Napisano 3 Września 2005 Zgłoś Napisano 3 Września 2005 moja siostra ma 16 lat pare dni po urodzinach byla po wize sama bez zadnej pisemnej zgody rodzicow to bylo pol roku temu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.